Açılım fikri ortaya atıldı atılalı, Türkiye’de iyi şeyler de oluyor.
Toplum halinde birlikteliklerin farkına varmaya başladık.
Bazı yanlışlıkları da lûgatımızdan çıkarıyoruz yer yer.
Biraz daha birleştik sanki.
Biraz daha sarıldık birbirimize.
Mesala bizim alfabemizde “w” yoktur, olamaz dedikten sonra açılım ile ilgili fikir beyan eden yazarlarımız Hollywood yıldızı Kevin Costner'a cevap verirken tamamı
“Hollywood”u “w“ ile yazdı.
Yani aslında ağır ağır alfabemizin "tepelenmeye zaten başlandığını" anlamışızdır.
Tarih proğramları birden bire reyting almaya başladı.
Tarihin aslında çok sıkıcı bir konu olmadığını görmeye başladık. Yine ne acıdır ki “reyting” kelimesinin de aslında Türkçe olmadığını bu sebeple görebildik.
Bu Kevin Costner ma'lının desteğinden sonra "bir fikri dikte etmek” istiyorsan bunun beyaz perde ayağını da düşünmelisin" gizliliğini de artık hepimiz öğrendik. (Mal diyorum çünkü adam alınıp satılabiliyor).
Hatırlamaya başladım bende birden bire…
“Beyaz Melek” filmini sinemada izledikten sonra, salya sümük ağlayan “sevgili adayı” arkadaşıma,“idolojik bir film bu” dediğimde “oha, ne alaka” demişti bana…
Kimbilir belki oda anlamıştır, artık idolojik pazarın kralını müzik yada film piyasasının yaptığını…
Sezen Aksu, İbrahim Tatlıses birden bire aklınıza geldi değil mi?
Mesala bu Kevin mal'ının ¸ülkesi “kızılderili”leri barbarca yok etmesine, onları topraklarından sürmesine rağmen sadece evet sadece beyaz perde sayesinde bu ayıptan yırtmıştır.
Hepimiz Apaçi yada Komançilerin kafa derisi yüzdüğünü biliriz de, onların nasıl yok olduğunu bilmeyiz.
Hiç beyaz Amerikalı’ların, Kızılderili’lere yaptığı puştlukları anlatan film izlemedim ben.
Yada “Harlem” de uyuşturucu, seks, gasp olduğunu biliriz de, zencilerin Amerikan topraklarında neler çektiğini pek bilmeyiz.
Onların köle olarak satıldıklarını, yada liderlerinin CIA tarafından katledildiğini bilmeyiz!
Fransa, Cezair’de ne yaptı?
Detaylarını bilen varmı?
İtalya’nın, Libya’daki maharetlerini?
Avusturalya’nın hala Aborjinlere neler yaptığını duyuyormusunuz?
Kaçımız Kamboçya’da olan biteni biliyoruz ki?
Karabağ’da olanları, nedense hala kimse film olarak çekmedi?
Çeçenistan’da olanları anlatan bir projede, Kevin mal'ı parasını versek oynarmıydı acaba?
Yada uzağa gitmeden Bosna’da ki insan yağı kokularının konu olduğu bir yapım izlediniz mi?
Hangi babayiğit yapımcı “masonlar” ile ilgili bir film çekebilir?
Ancak;
Konu Anadolu olunca, İstanbul’un haritada yerini gösteremeyecek Kevin Costner mal'ı, birden bire duyarlı sanatçı olabiliyor.
Birileri Anadolu’daki kurtların hafif boza çaldığını, esaret halinde testislerini yiyerek intahar edebildiğini anlatmalı bu mal'a!
Ama
Sağolasın AKP…
Gerçekten sağ olasın Edibe Hocam..
Kürtlerin aslında gerçekten aileden biri olduğunu bizlere hatırlattığınız için.
Bu Ülkenin İçişleri Bakanı, yada Cumhurbaşkanı’nın kürt olabildiğini bizlere hatırlattığınız için... Kızılderili başkan oldumu hiç Beyaz Saray’da?
Bence burdan sona imparatorların "mavi mavi masmaviiiiii" diye acıtasyonları, minik serçelerin, belki şehre bir film gelir safsataları kesmez bu milleti.
Milletçe, Kurtlarla dans projelerinde aslında amacın itlerle manipilasyon olduğunu, artık anladık.
Unutmadan….
Kevin mal'ını, büyük bir düşünürmüş gibi bizlere yutturmaya çalışan, Edibe Hanım Akfırat’a da, Muammer Kaddafi’yi getirmeyi düşünürmüsünüz? (Oraları çok iyi bilirsiniz diye duyumlarım var).
Keza, orda halâ bedevi çadırı kurulacak araziler mevcut!
Hem Kutup ayısı da yaşamaz!
Eski Belediye Başkanı da, geçmiş harcamaları sebebiyle hapiste! Ah vicdansızlar ah!