Deniz Koru

Her Konu Hakkında Döküman ve Makale Bulabileceğiniz Bilgi Portalı.



Yaşam Basın'da Toplum Haberleri

 

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
OGÜNhaber Portalı

OGÜNhaber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 32.134
10 OGÜNhaber is on a distinguished road
Bulunduğu yer: Ulusal

26-04-2011
Ogün 100 Tarihi lokanta dünya üçüncüsü

Türkiye'nin en eski 100 lokantasının tarihinin ve birbirinden ilginç hikayelerinin anlatıldığı 100 Tarihi Lokanta kitabı, Gourmand World Cookbook Awards 2011'de En İyi Rehber dalında dünya üçüncüsü oldu.


İSTANBUL - Lokanta Dünyası ve Cinius Yayıncılık işbirliği ile raflardaki yerini aldığı ilk günden bu yana oldukça ilgi gören 100 Tarihi Lokanta kitabı, her yıl dünyanın dört bir yanında basılan yemek kitapları arasından en iyilerini seçmek amacıyla düzenlenen Gourmand World Cookbook Awards 2011 için En İyi Mutfak Seyahat Rehberi (Best Culinary Travel Guides) ve En İyi Rehber dalında (Best Guide) Türkiye'yi temsil edecek aday olarak gösterilmişti.

Yemek kitaplarının Nobel'i olarak bilinen Gourmand World Cookbook Awards 2011 ödül töreni Paris Yemek Kitapları Fuarı'nın ilk günü düzenlendi ve 100 Tarihi Lokanta kitabı En İyi Rehber (Best Guide) dalında dünya üçüncüsü seçildi.

100 Tarihi Lokanta Hakkında: Uzun araştırmalar sonucunda, asıl mesleği tıp doktorluğu olan Oğuz Erkara tarafından tespit edilerek yapılan birebir görüşmeler sonucu hazırlanan "100 Tarihi Lokanta" kitabı, Türk lokanta tarihinde yer alan işletmelerin hikayelerine ışık tutuyor. Kitapta, Rahmetli Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Hanım'a evlenme teklif ettiği lokantadan, 100 yıldır aynı masaları kullanan lokantaya, hakkında şarkı yazılan lokantadan, kebabı metreyle satan lokantaya, kuru fasulyenin gazını alan lokantadan, adını Atatürk'ün koyduğu lokantaya kadar tarihi işletmelerin hikayelerine yer veriliyor. Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan kitap, ülkemizi tanımak isteyen turistlerin yanı sıra farklı tat arayanların da beğenisine sunuluyor.











Haberin Devamı...
Alıntı ile Cevapla
OGÜNhaber isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
100 Tarihi Lokanta Dünya Üçüncüsü OGÜNhaber Yaşam 0 17-04-2011 23:04
100 Tarihi Lokanta Dünya Üçüncüsü OGÜNhaber Yaşam 0 17-04-2011 23:03
Nurcan Taylan'dan dünya rekoru OGÜNhaber Spor Haber 0 18-09-2010 16:58
Türkiye Dünya Üçüncüsü oldu Serkan Futbol 0 21-11-2007 00:03


Tüm Zamanlar GMT -3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Copyright © 2005-2010 Deniz Koru by CRA