Kurucu/Admin
10
İP: 94.54.74.22
|
|
04-12-2009
|
Özlem İLBEYLİ - An’ı Yaşamak! Mümkünmüş Öğrendim.

Telaşsızlık kaplıyor içimi. Ayaklarımın yere bastığını hissediyorum. Ellerimi, nefesimi, hatta başımın varlığını. Hem de boynumun ağrısı yerinde yok. Ne çok kitapta okumuştum. “An’ı yaşayın, sadece şu anda olun” diyordu yazılar. Gelin görün ki hayat hiç de öyle kitaplarda yazıldığı gibi yaşanmıyor-du ki.
Bildiğim, öğrendiğim zamanı iyi kullanmak-tı oysa. Mümkün ise aynı anda birden fazla şeyi yapmak. Yaşam koşuyor, ben geride kalmayayım. Arkadaşımı dinlerken teknolojinin sunduğu nimetlerden faydalanıp e-maillerimi kontrol edeyim. 5 şeritli yolda ve tüm şeritlerde paralel bir sürü işi, uğraşı, konuyu koşturabileyim. 5 şeritte deneyim kazanınca daha fazla olanlara geçeyim.
Zaman yönetimi dersleri alayım. Proje planı olarak organize edeyim hayatı. Her şey kontrolüm altında olsun.
Genlerine işlenmiş rotayı her yıl kusursuz takip edip, kaybolmadan varacakları yere ulaşan kuşların telaşsız göçlerini anlıyor gibiyim oysa şimdi.
Tüm fazlalıklarımdan arınmış, yaşamın akışına teslim olmuşum. Hiçbir şeyi kontrol etmiyorum, önünde durmuyorum, arkasından itmiyorum. Böyle yaşayınca, çevremdeki sesleri duymaya başlıyorum. Çevremdekilerin kalp atışlarını, içlerinden geçen duyguların sesini, savrulan saçların uçuşunu, bebeklerin el çırpışındaki ritmi.
Dokunduğum eşyaların sıcaklığını, anlatmak istediklerini. Her gün önünden geçtiğim binaların mimarisini. Çevremde ne çok hüzün olduğunu, havanın kokusunu. Kestanelerin ateş üzerindeki seslerini, dayanılmaz kokusunu.
Ve birden rüyadan uyanıyorum. Hepsi bir rüya imiş !

CRA 02.Aralık.2009 Çarşamba - 14:20:00
OGÜNhaber, Tarafsız Güncel Haber Portalı..
.
|
|