Hayattan Neler öğrendim??????????
[FONT='Arial','sans-serif']Hayattan ne öğrendim?[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Ağır bir ÖSS sorusu gibiydi Esquire dergisininki... “Hayattan ne öğrendiniz?”[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Verilen süre içinde aklıma gelenleri aşağıda yazdım.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Yanlışların doğruları götürmeyeceğini umuyorum:[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']* * *[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sonsuz bir karanlığın içinden doğdum. Işığı gördüm, korktum. Ağladım.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Zamanla ışıkta yaşamayı öğrendim. Karanlığı gördüm, korktum.
[FONT='Arial','sans-serif']Gün geldi sonsuz karanlığa uğurladım sevdiklerimi...[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Ağladım.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Yaşamayı öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Doğumun, hayatın bitmeye başladığı an olduğunu; aradaki bölümün, ölümden çalınan zamanlar olduğunu öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Zamanı öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Yarıştım onunla...[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Zamanla yarışılmayacağını, zamanla barışılacağını, zamanla öğrendim...[/font]
[FONT='Arial','sans-serif'][/font][FONT='Arial','sans-serif']* * *[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']İnsanı öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sonra insanların içinde iyiler ve kötüler olduğunu...[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sonra da her insanın içinde iyilik ve kötülük bulunduğunu öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif'][/font][FONT='Arial','sans-serif']* * *[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sevmeyi öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sonra güvenmeyi...[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sonra da güvenin sevgiden daha kalıcı olduğunu, sevginin güvenin sağlam zemini üzerine kurulduğunu öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']İnsan tenini öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sonra tenin altında bir ruh bulunduğunu...[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sonra da ruhun aslında tenin üstünde olduğunu öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Evreni öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sonra evreni aydınlatmanın yollarını öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sonunda evreni aydınlatabilmek için önce çevreni aydınlatabilmek gerektiğini öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Ekmeği öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sonra barış için ekmeğin bolca üretilmesi gerektiğini... [/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sonra da ekmeği hakça üleşmenin, bolca üretmek kadar önemli olduğunu öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Okumayı öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Kendime yazıyı öğrettim sonra...[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Ve bir süre sonra yazı, kendimi öğretti bana...[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Gitmeyi öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sonra dayanamayıp dönmeyi...[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Daha da sonra kendime rağmen gitmeyi...[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']* * * [/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Dünyaya tek başına meydan okumayı öğrendim genç yaşta...[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sonra kalabalıklarla birlikte yürümek gerektiği fikrine vardım.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sonra da asıl yürüyüşün kalabalıklara karşı olması gerektiğine aydım.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Düşünmeyi öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sonra kalıplar içinde düşünmeyi öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sonra sağlıklı düşünmenin kalıpları yıkarak düşünmek olduğunu öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Namusun önemini öğrendim evde...[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sonra yoksundan namus beklemenin namussuzluk olduğunu; gerçek namusun, günah elinin altındayken, günaha el sürmemek olduğunu öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Gerçeği öğrendim bir gün...[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Ve gerçeğin acı olduğunu...[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Sonra dozunda acının, yemeğe olduğu kadar hayata da lezzet kattığını öğrendim.[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']Her canlının ölümü tadacağını, ama sadece bazılarının hayatı tadacağını öğrendim.............[/font]