Deniz Koru

Her Konu Hakkında Döküman ve Makale Bulabileceğiniz Bilgi Portalı.

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
OGÜNhaber Portalı

OGÜNhaber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

10 OGÜNhaber is on a distinguished road

19-08-2011
Ogün Zeybek'ten ittifak itirafı

Zeybek, genel seçimler öncesi parti olarak Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ile ittifak yapma fikrinin büyük bir hata olduğunu belirterek, bu hatanın sorumlusunun kendisi olduğunu dile getirdi.

(İHA) Partisinin Konya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan DP Lideri Namık Kemal Zeybek, iftar sonrası partililere seslendi. Genel başkan olduktan sonra yaptığı en büyük hatanın seçimler öncesi BTP ile ittifak yapmak olduğunu dile getiren Namık Kemal Zeybek, "Diyeceksiniz ki bu kararı sen değil kurullar verdi, hayır. O kararı kurullara getiren benim. Sorumluluk benim, hatayı ben yaptım. Neden yaptım derseniz, o dönem 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel bana, 'Seçimlere girebilecek ve aday çıkarabilecek misiniz?' diye sormuştu. O zaman çıkarırız tabii ki diye düşündüm ama aday bulmakta çok zorlandık. Hasan Ekinci diye bir kardeşimiz vardı. BTP'yi bize çok övdü.

'Büyükleri mitinglere gelirse en az 100 bin kişi toplarız' dediler. Bir miting 100 bin liraya mal oluyor. Hazır 100 binlik kalabalığa seslenme fikri hoşumuza gitti. 9 tane televizyon kanalları var dediler. O da çok hoşumuza gitti. Ancak onların siyaset ve teşkilat anlayışı bizimkine uymadı. Teşkilatlarımıza müdahale etmeye başladılar. İl başkanlarımızı değiştirmeye çalıştılar. Kendi fikirlerini seçim bildirgemize koymaya çalıştılar. Ama biz bunu kabul edemezdik.

Siz bin 500 lira asgari ücret verirseniz, para verecek bütçe bulamazsınız. Ama onların anlayışında bu vardı. Her doğan çocuğa 15 bin lira verirseniz bütçe batar. Ama onların bir fikri vardı. Biz bunları seçim bildirgesine koymayınca problemler yaşanmaya başlandı. En son seçimde sadece Bursa'da oy verme kararı aldılar ve bütün adaylarını Bursa'dan gösterdiler.

Kendileri ne oy aldı bilmiyorum ama bize oy verecek insanlar bize oy vermediler. Sonuçta bir yanlış yaşadık" dedi.

Haberin Devamı...
OGÜNhaber isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil