Deniz Koru

Her Konu Hakkında Döküman ve Makale Bulabileceğiniz Bilgi Portalı.



 

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
OGÜNhaber Portalı

OGÜNhaber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 32.134
10 OGÜNhaber is on a distinguished road
Bulunduğu yer: Ulusal

16-08-2011
Ogün Türker: Kılıçdaroğlu'nun yaptığı yanlıştı

Türker, Hacıbektaş, hoşgörünün, sevginin, saygının yoğun olduğu bir yerdir. CHP'liler bile bu işten memnun kalmadılar dedi.

KIRŞEHİR - DSP Genel Başkanı Masum Türker, Hacı Bektaş Veli'yi anma törenlerinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın adı anons edildiğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tören alanını terk etmesini 'kontrolsüz bir hareket' olarak niteledi ve Türkiye'de 2002 yılından bu yana siyaset nezaketinin yok olmaya başladığını söyledi. Türker, "Hacıbektaş, hoşgörünün, sevginin, saygının yoğun olduğu bir yerdir. CHP'liler bile bu işten memnun kalmadılar" dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Hacı Bektaş Veli'yi anma törenlerinde yaşanan protokol krizinden CHP'lilerin bile rahatsız olduğunu belirtti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anons yapılmadan tören alanını terk etmesini 'kontrolsüz bir hareket' olarak niteledi.

Türker, Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'ndeki Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma törenlerine katıldıktan sonra Kırşehir'e geldi. Gazetecilerin sorusu üzerine, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın adı anons edildiğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tören alanını terk etmesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Türker, Türkiye'de 2002 yılından bu yana siyaset nezaketinin yok olmaya başladığını söyledi.

Türker, "Herhangi bir toplantıda konuşma yapılacaksa konuşmayı en son iktidar partisinin genel başkanı yapar. Ana muhalefet liderleri ondan önce yapar. Eğer bakan varsa bakan bazen muhalefet liderinden önce bazen sonra konuşur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, anons edilmeden alanı terk ettiğine dikkat çeken Türker, şu değerlendirmeyi yaptı:

"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun anons edilmeden, 'Programı var, Genel Başkan başka bir yere gidecek' denilmeden, bakan konuşmaya çağrıldığı zaman meydanı terk etmesini kontrolsüz bir hareket olarak değerlendiriyorum. Bu terk ediş anında kimse farkında değil ama, daha bakan konuşmaya başlamamıştı. Bakan çağrıldığı anda Kılıçdaroğlu platformu tek etti. Birden bire orada CHP bayraklarıyla bazı partililerin de Kılıçdaroğlu ile birlikte meydanı terk etmesi, CHP otobüsünün müzik çalması nedeniyle mesele siyasi gibi göründü. Büyütülmemesi gerektiğini düşünüyorum.

CHP liderinin böyle bir kastı varsa da bu doğru bir şey değil. Ama hoşgörü ile karşılanması lazım. Sayın Bakan hoşgörü ile karşıladı, yapılmaması gerektiğini söyledi. Tabii bu olanlardan orada bulunan vatandaşlar hoşnut olmadı. Hacıbektaş Külliyesi'ni ziyaret ederken bazı yerel CHP'liler dahi bu davranıştan hoşnut olmadıklarını belirttiler. Belediye Başkanı zor durumda kaldı. Bu tür törenlerde dikkat etmek gerekir. Çünkü siz siyaseten gelir bir eylemde bulunursunuz orada bulunanlar bunun sıkıntısını çeker."







Haberin Devamı...
Alıntı ile Cevapla
OGÜNhaber isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türker: Sol yumruğumuz asla bükülmesin OGÜNhaber Politika 0 11-07-2011 09:57
Türker: Ülkemizin parçalanmasına izin vermeyeceğiz OGÜNhaber Politika 0 30-05-2011 13:29
Türker: Başbakan'a şantaj mı yapıldı OGÜNhaber Politika 0 24-05-2011 18:04
Türker: Seçim çalışmaları için Sivas'ta OGÜNhaber Politika 0 17-05-2011 14:36
Türker: Çokça üreten Türkiye için çözüm DSP OGÜNhaber Politika 0 02-05-2011 19:56


Tüm Zamanlar GMT -3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Copyright © 2005-2010 Deniz Koru by CRA