Deniz Koru

Her Konu Hakkında Döküman ve Makale Bulabileceğiniz Bilgi Portalı.



 

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
OGÜNhaber Portalı

OGÜNhaber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 32.134
10 OGÜNhaber is on a distinguished road
Bulunduğu yer: Ulusal

23-05-2011
Ogün 'Çevre konusunda duyarlı olmamız lazım'

Devlte Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, çevre konusunda Belediye Başkanlarını göreve davet ederek,

"Eğer çevre konusunda gerekli duyarlılığı göstermezsek Türkiye'nin 30 yıl sonra ne hale geleceği belli olmaz" diye konuştu.

ANKARA (İHA) - Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Çevre Orman Bakanı Veysel Eroğlu Gölbaşı'nde belediyelere hibe edilen 171 adet sıkıştırmalı katı atık toplama aracının teslim törenine katıldı. Tören sonunda AK Parti, CHP ve MHP'li belediyelere 171 adet katı atık toplama aracı teslim edildi. Törende bir konuşma yapan Çiçek, çevre konusunda gösterilen ilginin ülkenin geleceği açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, "Biz çevre konusunu hep fantazi ve entellektüel tartışma olarak anladık. Dünya ölçeğinde çevreye ihtiyaç var. Çevre konusunda duyarsızlığın bedelini Türkiye ağır ödüyor. Mesela kuraklık, taşkın, felaket, afet, küresel ısınma gibi bir çok problemi karşımıza çıkarıyor. Türkiye'de bir felaket oluyor, önlem alınmadığı için Bakanlığın bütçesini iki katına çıkarıyor" dedi.

Bakan Çiçek, Belediye Başkanlarına çağrıda bulunarak şunları kaydetti: "Türkiye'de belediye başkanlığı yapmış biri olarak bize gelen taleplerin çoğu çevre konusunda taleplerdir. Eğer bana gelen sorumsuz talepleri sıralarsam hepimizin başı öne eğik olur. Çevre konusunda belediye başkanlarının çoğu duyarlı olması gerekir. Eğer çevre konusunda duyarlılığı göstermezsek Türkiye'nin 30 yıl sonra ne hale geleceği belli olmazYeni dönemde şehircilik konusu gündeme gelecek. 12 Haziran'dan sonra yeni bir anlayışla güçlü bir yetkilerle Türkiye'nin gündemine getireceğiz. Çevre Bakanı bu konunun ciddiyetinde. Bazı belediye Başkanları uyanıklık yaparak afet olmadığı halde hükümetten ödenek alıyorlar. Bunu genelde belde belediye başkanları yapıyor. yok kanalizasyon, yok afet oldu diye para istiyorlar. Aldıkları o paralarla emmioğlu, dayıoğlunu işe alıyor. Bir bakıyorsunuz 7 kişinin yapacağı işi 27 kişi yapıyor. Böyle olursa orada iş olmaz"

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, 171 adet katı atık taşma aracının belediye Başkanlarına dağıtım töreninde biraraya geldiklerini savunarak bugüne kadar 505 katı atık taşıma aracını milletin huzuruna verdiklerini söyledi. Eroğlu, bu araçlarla 10 milyon vatandaşın çöplerinin düzenli toplandığını anlatarak belediyelerin çevreye yaptığı hizmetlerin sağlık alanında etkisi olduğunu ifade etti. Çevreye yapılan her yatırımın sağlık harcamalarında 10 misli tasarrufa vesile olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Katı atıklar Türkiye için önemli. Hükümetler içinde en çevreci hükümet bizim hükümetimiz. Biz bunu rakamlarla ispat ederiz. Türkiye'de hiç bir şehirde sı sıkıntısı yok. 2050 yılına kadar 81 vilayette su meselesi tamamlandı. 2012 yılına kadar Türkiye'de bulunan katı atık suları toplayacağız."

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu Belediye Başkanlarına anahtarları teslim etti. Eroğlu, Belediye Başkanları ile tek tek resim çekindi.

FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLUĞU

Bir gazetecinin Fenerbahçe'nin şampiyon olması ile ilgili sorusuna Çiçek, "Bu defa iki takım tebrik edilecek Fenerbahçe şampiyon oldu kutluyoruz. Trabzonspor kıl payı şampiyonluğu kaçırdı. Fenerbahçe kadar Trabzonspor'unda tebrik edilmesi lazım. Futbolun anadoluda esmesi nedeniyle Trabzonspor'u kutluyorum. İnşallah gelecek sezon kaliteli maçları birlikte seyrederiz. "

Bakan Eroğlu ise kendisinin bir Fenerbahçeli taraftar olduğunu hatırlatarak, "Bende Fenerbahçeli olarak sevindim, mutluluğu yaşadım. Fenerbahçe taraftarlarını tebrik ediyorum, futbolcuları ve teknik heyeti kutluyorum" dedi.








Haberin Devamı...
Alıntı ile Cevapla
OGÜNhaber isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
UPM'den çevre semineri OGÜNhaber Şirket Haberleri 0 25-04-2011 18:55
Ytong, Türkiye'de Çevre Etiketi Alan İlk Marka Oldu OGÜNhaber Şirket Haberleri 0 20-04-2011 08:15
DHL, Dünya Çevre Günü'nü Kutluyor OGÜNhaber Ekonomi 0 04-06-2010 16:53
'Enerjisa'ya Çevre Ödülü OGÜNhaber Yaşam 0 09-04-2010 13:49
''Emeklilerimizi Bir Beklenti İçerisine Sokmamak Lazım'' OGÜNhaber Ekonomi 0 21-03-2010 18:42


Tüm Zamanlar GMT -3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Copyright © 2005-2010 Deniz Koru by CRA