Deniz Koru

Her Konu Hakkında Döküman ve Makale Bulabileceğiniz Bilgi Portalı.

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
OGÜNhaber Portalı

OGÜNhaber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

10 OGÜNhaber is on a distinguished road

23-05-2011
Ogün 'Fabrika değil hapishane kurdular'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmalarına devam ediyor. Beşyol mevkii'nde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, sözlerine yoğun tezahüratlar arasında başladı.

VAN (İHA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmalarına devam ediyor. Beşyol mevkii'nde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, sözlerine yoğun tezahüratlar arasında başladı. Kılıçdaroğlu'nun Van mitingi konuşmasından öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

Recep Bey kızacak ama yine Van Denizi diyorum

Van gölü'ne Van denizi dediği için Başbakan Erdoğan tarafından eleştirilen Kılıçdaroğlu:''Erciş'te ilkokula başladım. Çocukluğum Erciş'te geçti. Van'ı da biliyorum, Van denizini de biliyorum. Biliyorum şimdi ben Van Denizi dedim ya şimdi Recep Bey kızacak, ''Vay efendim sen neden göle deniz diyorsun.'' diye, ''dedi.

Van'lı bakanınız vardı, niye Van'dan aday olmadı?

"Burada bir Bakanınız vardı değil mi sizin.Ne oldu yakınları ne oldu köşeyi döndü değil mi. Bu bakan madem Vanlı madem Vanlıları çok seviyor.Ama ben bir şeyi merak ediyorum.Madem bu adam Vanlı niye başka bir yerden Milletvekili adayı, niye Van'dan Milletvekili adayı değil. Niye kaçıyor, niye korkuyor''.

Su musluklarına cıvata takmışlar bu na tesis diyorlar

''Bunda 3 - 4 ay önce Mardin de 78 tesis açmıştı.İl Başkanı'na dedim yahu şu tesislerin bana isim listesini bir getir, bir bakayım bu tesisler nedir hangi fabrika bunlar.Efendim bir park açılmış, bir duvar yapmışlar, okulun badanası boyası yapılmış tesisler.Yolda ki tabelalar, su musluklarına klor azalsın diye birer tane cıvata takmışlar o da bir tesis.''

Faili meçhuller araştırma önergemiz altı kez reddedildi

''Bir demokrasi de ayıp değil midir, günah değil midir.Bir annenin çocuğunun veya bir çocuğun babasının nerde olduğunu, nasıl bir faili meçhule kurban gittiğini öğrenmek istemez mi? Suçluları ortaya çıkarmak istemez mi? Faili meçhullerin araştırılması için altı kez araştırma önergesi verdik.Altı kez de AKP'nin oyları reddedildi.''

AKP döneminde fabrika değil 49 hapishane kuruldu

''Başbakan Erdoğan Diyarbakır'a gitti dedi ki ben eski hapishaneyi yıkacağım size yeni bir hapishane yapacağım dedi.Siyaset tarihinde ilk kez bir Başbakan Hapishane yapmakla millete söz veriyor.Böyle şey olur mu?''

Belediye başkanlarını nasıl hapse atarsınız?

''Siz seçimle gelen belediye başkanını bir değil, iki değil, on değil alacaksınız hapse atacaksınız.Bu halkın iradesine sınır getirmektir.Halkın iradesine saygı duymamaktır.Bir şeyi unutmayın Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilk seçimde milletvekili olamıyordu.Seçim yasasının değiştirilmesi gerekiyordu.Yüzde 34.7 oy alarak gelmesi için hem anayasayı değiştirdik, hem de siyasi partiler konunu değiştirdik. Recep Tayyip Erdoğan geldi milletvekili oldu.''

Sınır kapısı niye açılmıyor karşıda düşman devlet yok

''Sınır kapısının açılması lazım.İstikrarlı böyle 3 gün aç yedi sene kapat değil.Onlar açmazlar biz açarız.Niye açarız, bu bölgenin sınır kapısını açmıyorsun bu bölgenin milletine güvenmiyorsun demektir.Biz güveniyoruz o yüzden açacağız. Hangi gerekçeyle açmıyorsun karşıda düşman devlet yok.Biz de onların düşmanı değiliz.''

Van'lı erkeklere "akşam evinize giderken eşinize pırlanta alın"

''Benim bildiğim Vanlı erkekler centilmendir.Sizden bir isteğim var sevgili beyler.Akşam evinize giderken eşinize pırlanta, inci kolye alın.Alamaz mısınız.Bunu niye söyledim inci de, pırlanta da vergi yok, kefen bezinde var.İnci de, pırlanta da vergi yok, içtiğiniz suda var.Bu adalet mi ''

Hiçbir fabrika özelleştirimeyecek

''Şeker fabrikanız var seçimden sonra satılacak.eğer diyorsanız ki şeker fabrikası bana fazladır gerek yoktur ihtiyaç yoktur.Her şey satıldı o da satılsın o zaman eyvallah oyunuzu AKP' ye verin.Doğu ve Güney Doğu'da hiçbir fabrika özelleştirilmeyecek.İstihdam yaratacağız.Burada ki insanlar bizim ise birisinin yatırım yapması lazım.''

Yüzde 10 barajının indirilmesi için teklif verdik kaldırmadılar

Yüzde 10 barajının indirilmesi konusunda kanun teklifi verdim.Dediler ki bütün darbeler iç hizmet kanunun 35. maddesine göre yapılıyor.35. Maddeyi gelin kaldıralım.Gelin değiştirelim.Siz bunu söylüyorsunuz ama kanun teklifi veremezsiniz.Gene arkadaşlarıma Kars'tan talimat verdim ''Derhal 35.Maddenin değiştirilmesi ile ilgili kanun teklifini verin'' dedim.Kaldırdılar mı hayır''

Haberin Devamı...
OGÜNhaber isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil