Deniz Koru

Her Konu Hakkında Döküman ve Makale Bulabileceğiniz Bilgi Portalı.

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
OGÜNhaber Portalı

OGÜNhaber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

10 OGÜNhaber is on a distinguished road

09-08-2010
Ogün Erdoğan İzmir'de halka hitap etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül referandumu için çıktığı Türkiye turunda İzmir'e geldi.

Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda toplanan binlerce kişiye hitap eden Başbakan Erdoğan muhalefet partilerini eleştirerek, "Çok çirkin bir iftira kampanyası yürütüyorlar. Bunlar kolay kolay biraraya gelmez ama şimdi hepsi beraber. Siz biraraya gelmiyordunuz, nasıl oldu da biraraya geldiniz? Biz milletle beraberiz, çünkü AK Parti'nin rotasını millet çizdi, biz o istikamette yürüyoruz." dedi.

İZMİR - Afyonkarahisar'daki mitingin ardından İzmir'e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na geçti. Burada coşkulu kalabalığa hitap eden Başbakan Erdoğan, konuşmasına selamlama ile başladı. Başbakan Erdoğan, "Tüm İzmir'i, Aliağa'yı, Balçova'yı, Bayındır'ı, Beydağ'ı, Bornova'yı, Çiğli'yi, Dikili'yi, Foça'yı, Gaziemir'i, Güzelbahçe'yi muhabbetle selamlıyorum. Karaburun'a, Narlıdere'ye, Seferihisar'a, Ödemiş'e, Urla'ya, Bayraklı'ya tüm kardeşlerime selam sevgilerimi ve gönderiyorum. Ege'nin incisi güzel İzmir'e şükranlarımı sunuyorum" dedi. İzmir'in işgal yıllarında yaşananlara değinen Başbakan Erdoğan, "15 Mayıs 1919'da İzmir tarihinin en kara günlerinden birine şahit oldu. İzmir işgal edilince sadece İzmir değil, Edirne'den Van'a, Sinop'tan Hatay'a kadar tüm Türkiye bu büyük acıyı yüreğinde derin bir şekilde hissetti. İzmir'in işgali Açe'den Arjantin'e Bağdat'tan Kahire'ye kadar çok geniş coğrafayada yankılandı. Dünyada infiale sebep oldu. Bu coğrafyadaki kardeşlerimiz işgalin acısını yüreğinde hissettiler. Halide Edip bu kara gün için aynen şunları söyledi:

'Türk ve Müslüman bugün en kara günü yaşıyor. Fakat insanın hayatında sabahı olmayan gece yoktur. Hiçbir karanlık ebedi değildir.' Nitekim, 9 Eylül 1922'de İzmir istiklaline, hürriyetine kavuştu. Nasıl ki İzmir işgali yankılandıysa, kurtuluşu da, istiklali de heyecanla yankılandı. İzmir sevinince Saraybosna sevindi, Şam sevindi, Beyrut sevindi, Üsküp sevindi, Tiran sevindi. Bu ülkenin hamurunda kardeşlik var. Bu ülkenin mayasında dayanışma ve birlik beraberlik var. Biz bu ülkenin 73 milyon vatandaşı ile kader birliği yaptık, 81 ilin sevinci birdir. İzmir Bitlis'ten ayrı değildir. İşte onun için İzmir'i Diyarbakır'dan, Trabzon'dan, Antalya'dan ayrı tutmuyor, hiçbir şehrimize ayrı gözle bakmıyoruz" dedi.

Bütün Türkiye'nin hükümeti olduklarını vurgulayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü, "Sevgili İzmirliler, siyaseti kendi şahsi hırsları için, siyasi emelleri için bir araç olarak görenler, kendi kitlelerini tahrik etmek gibi bir oyunun, bir aymazlığın içindeler. Bizi itham edenler, aslında kendileri kutuplaşmayı körüklüyorlar. Ben her zaman, her fırsatta bir şeyi ifade ettim. Biz 73 milyonun hükümetiyiz. Oy versin ya da vermesin, her bir vatandaşımın kutsal emanetini omuzlarımızda taşıyoruz, bizim teminatımız altındadır. Alevisiyle Sünnisiyle, Türküyle Kürdüyle, Lazıyla Çerkeziyle, aklanıza ne gelirse 73 milyon vatandaşımla beraberiz. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Biz bu anlayaşın temsilcisiyiz. AK Parti'de etnik milliyetçilik yok. Bölgesel milliyetçilik yok. Birlik beraberlik var. 780 bin kilometrekarelik vatan toprağının bütünü var, asla bunun üzerinde operasyon yaptırtmayız. Buna müsade etmeyiz. Bütün Türkiye'yi kucaklayamayanlar, az olsun ama benim olsun mantığıyla kitleleri kaygıya sevk ederek ayakta kalmaya çalışıyorlar 81 vilayetin partisi AK Parti. CHP'ye bak, belli yerde görürsünüz, MHP'ye bak belli yerlerde görürsünüz. BDP'ye bak belli yerde var, hiçbirisi Türkiye'nin partisi olamadılar. Çünkü bu zihniyet hiçbir zaman benim vatandaşlarıma kucak açmadı. Her zaman uzak kaldılar. Kalkıp bizi bu tür ayrımcılıkla yaftalamak aynaya bakmalarını gerektirir. İzmir'e rahatlıkla gelebilenler Hakkari'ye aynı şekilde gidebiliyorlar mı? Ege ve Akdeniz'e gelenler doğuda güneydoğuda yoklar. Ama biz 81 vilayetin 80'inde milletvekillerimizle tamamında belediye başkanlarımızla ve teşkilatımızla konuşuyoruz, hizmetlerimizle, eserlerimizle varız. Plan ve projelerimizle milletin içindeyiz" dedi.

İzmir'e defalarca geldiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Bu benim İzmir'e 30. gelişim. İzmir'i çantada keklik gibi görenler, acaba İzmir'e bizim kadar gelip hizmet ettiler mi? İzmir'i elde bir görenler acaba İzmir'e bizim kadar hizmet verdiler mi? Gerçekleri görelim, 12 Eylül'de oylanacak anayasa değişikliği asla AK Parti projesi değildir. CHP bunu bu şekilde yutturmaya çalışıyor. MHP de aynı şekilde yutturmaya çalışıyor, BDP de aynı şekilde yutturmaya çalışıyor. Çok çirkin bir iftira kampanyası yürütülüyor. Bunlar kolay kolay bir araya gelemez. Ama şimdi hepsi beraber. Yahu siz biraraya gelmiyordunuz, nasıl oldu da biraraya geldiniz? Biz milletle beraberiz. Çünkü AK Parti'nin rotasını millet çizdi o istikamette yürüyoruz. Biz ortaya böyle bir hazırlıkla çıktık. CHP'ye götürdük, kapağını açmadan 'yaramaz' dediler. MHP 'ancak kahve içmeye gelin' dedi. Siyasi nezaketleri bu" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ
Kalabalığın, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganı üzerine Başbakan Erdoğan, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz" şeklinde yanıt verdi. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliğinin Türkiye'yi şahlandıracağını ifade etti. Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dediler ki kendisini Yüce Divan'dan kurtaracak anayasa hazırladı. 'Yüce Divan'a göndereceğiz' diyor. CHP'nin genel başkanına sesleniyorum. Şunu bilmesinde fayda var, İzmirli kardeşlerim de bunu bilsin. CHP'nin geçmişini ne kadar biliyor bilemem. Ben bir hatırlatayım. İstanbul'da benden önce CHP'li bir başkan vardı. Sen beni kalpazanlıkla suçluyorsun değil mi? Önce git benim dosyamı iyi araştır. Bak bu dosyada benim imzamı bulamazsın. Fakat benimle yargılanan arkadaşlarımın tamamı beraat etmiştir. Tayyip Erdoğan'ın hayatında bu itham yoktur. SSK senin hizmet verdiğin dönemde hep kara talihini ve tarihini yaşamıştır. Ne dersen de, biz İstanbul'u CHP'li başkandan 2,5 milyar dolar borçla devraldık, 1,3 milyar dolar borçla devrettik. Çöp dağları olan bir İstanbul vardı; pırıl pırıl bir İstanbul bıraktım. Hava kirliliği sebebiyle maske ile dolaşılan bir İstanbul vardı. Tertemiz bir İstanbul bıraktım. Suyu olmayan bir İstanbul vardı, 40 yıllık su sorununu çözdüğümüz bir İstanbul bıraktık. Haliç çok kirli ve temizlenemiyordu. Haliç'i tertemiz hale getirdik ve İstanbulumuza kazandırdık, öyle teslim ettik. Hangi kalpazan kalkacaktı da bu hizmetleri İstanbul'a verecekti? Bunların hayatında hizmet yok. Eğer İstanbullu bugün partime teslim ediyorsa, bu hakkın teslimidir. Eğer siyasete girdiğiniz andan itibaren 16 ay sonra ilk seçimde benim aziz milletim yüzde 34,5 oyla bize iktidarı veriyorsa, benim milletim takdirin en güzelini yapıyor. İzmirli kardeşlerim de AK Parti'ye teslim edecektir bunu biliyorum. Bundan sonra atılacak adımlarda bunu göreceğiz. Biz hizmette kusur etmedik, etmeyeceğiz" dedi.

Muhalefet partilerinin eleştirilerinin iftiraya dayandığını belirten Başbakan Erdoğan, "Şu ifadenin çirkinliğine bakın, 'AK Parti kendi yargısını hazırlıyor' diyorlar. Bu işi en iyi bilen kimdir biliyor musunuz? CHP zihniyeti. Enteresan olan nedir biliyor musunuz? Sorulduğunda MHP'liyi mi koyacaktım diyor. Şimdi CHP ve MHP yanyana, vaka bu. Geçici 15. maddeyi kaldırın diyordu eski genel başkanları. Dürüst değiller, son derece tutarsız açıklamaları var. İzmir'den soruyorum, bu anayasa paketinde hangi madde AK Parti'ye özeldir? Sorun, hangi madde AK Parti'ye özel? Hangi madde ile AK Parti yargıya müdahale ediyor? Anayasa değişikliğinin hangi maddesi yargıyı AK Parti'nin arka bahçesi yapıyor. Yargıya atama olmayacak, artık seçimle gelecek. Bunu da öğren. Biz burada AB ve ABD'deki modern sistemi aynen aldık getirdik halkımıza takdim ettik. Bu çirkin iftirayı ortaya atanlar hangi maddenin hukuk normlarına aykırı olduğunu söylesin. Bazıları artık yargıyı arka bahçesi olarak göremeyecek, kullanamayacak, onun için iftira atıyorlar. Fakat müfteriler iftira havuzunda boğulacaklar. Ne zaman? 12 Eylül'de. Ben şuna inanıyorum. Benim vatandaşım evelallah en isabetli kararını verecek. Bu süreçte bu muhalefet partileri hiç biraraya gelemezken nasıl biraraya geldiler, bu düşündürücü. Bakınız bunlar ne derse desin biz işimize bakacağız, bu yanlışlara boyun eğmeyeceğiz. Dik duruşumuzu aynen devam ettireceğiz. Şimdiden milletin kendilerinden yüz çevirdiğini görüyorum. Bu anayasa yüzde 51 ile kabul edilse bile yüzde 49 hayır demiştir diyorlar. Ya sen hesap bilmiyorsun ya da demokratik sistemden bihabersin. Yarıdan bir fazla oyu alıyorsa bu iş bitmiştir. Bir tarafta darbe anayasası bir tarafta milletin anayasası var. Evet, milletin anayasınadır. Hayır'da bütünleşenler darbe anayasasında bütünleşenlerdir. Yıllardır kızdıkları darbe anayasasını şimdi destekliyorlar. Bu 27 madde yeterli mi, değil. Ama yeterli olan anayasanın kapısını bununla açbiıyoruz. Siz bize şimdi o yetkiyi vereceksiniz. Şimdiden yenilgiyi kabul etmiş durumdalar. Ben de onlara diyorum ki yol yakınken dönün. Siz de evet deyin. Bunlar mecliste milletvekillerini oy kabinine göndermediler, korktular. Olur ya vekil kabine girer vicdanının sesini dinler 'evet' der diye. Şimdi ne diyor, sandığa git 'hayır' de. Siz benim milletimi enayi mi zannettiniz. Sana görev verdi. Sen sana verdiği yetkiyi kullanmadın, şimdi ona git 'hayır' de diyorsun. Benim milletim sana prim vermeyecek ve 12 Eylül'de evet diyecek. Öyleyse yargı bağımsızlığına evet mi? 12 Eylül'de biz genel seçime gitmiyoruz, halk oylamasına gidiyoruz. Bunları birbirine karıştırmayalım. CHP Genel Başkanı bu kardeşin sana beyaz kefen giydirmez diyor. O kefenin sana kalsın. Başında olduğun zihniyet beyaz kefen biçenlere destek verir. Bu memlekete hizmet eden başbakanlara beyaz kefeni giydiren zihniyetsin sen. Dersim'de uçaklara vur emrini veren cumhurbaşkanı kim? İsmet İnönü. Çok çeşitli rivayetler var. Vergi ödemedikleri için 10 bin 20 bin 30 bin 40 bin kişinin öldürüldüğü söyleniyor. Munzur çayı günlerce kan aktı. Buna fırsat veren kim? CHP zihniyeti. Bunları hayali konuşmuyorum, belgelerle konuşuyorum. Bunu yeni kuşaklar bilsin diye söylüyorum. Bana milletin desteği yeter. Beyaz kafen zihniyetine karşı olmaya evet mi?" diye konuştu.

"GELECEĞİNİ DÜŞÜNEREK, ÇOCUKLARINI DÜŞÜNEREK OYUNU KULLAN"
Herkesin geleceğini ve çocuklarını düşxünerek oy kullanması gerektiğini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ben CHP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Elini vicdanına koy, kendini düşün, geleceğini düşün, çocuklarını düşün ona göre karar ver. MHP'ye oy vermiş kardeşim, senin kendi geleceğin oylanıyor ona göre karar ver. Diğer partilere oy vermiş kardeşlerim, kararını gelecek için ver. 12 Eylül'de sandıklardan senin partine verilmiş oy çıkmayacak. Senin geleceğinle ilgili son derece önemli bir karar çıkacak. Elini vicdanına koy ona göre karar ver. 12 Eylül'de ileri demokrasiye, özgürlüklere, hukukun üstünlüğüne evet mi? İtibarlı güçlü Türkiye'ye evet mi? İzmir 'evet' diyor mu? Öyleyse sevdamız millet kararımız, oyumuz 'evet'." şeklinde konuştu.

İzmir'in Türkiye'nin modern yüzü olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "İzmir değişimin sembolüdür. Her zaman değişimden, demokrasiden, özgürlüklerden yana olmuştur. 12 Eylül'de de İzmir'in değişimi tercih edeceğine, 'evet' diyeceğine inanıyorum. Anayasının tümü değiştirilsin beni tatmin etmiyor diyen kardeşlerime sesleniyorum. Bu anayasa değişikliği bir zihniyet dönüşümünün ilk adımı olacaktır. Daha ileri demokrasi için güçlü bir adımdır. Bugüne kadar defalarca değişti bu anayasa. Hangisi Türkiye'yi bir adım geriye götürdü. Bakın biz siyasi polemiklerle milletimizi yönetecek değiliz. Halkımızın zihniyetini bulandıracak değiliz. Cesur ve şeffaf bir şekilde içeriğini anlatıyoruz. Benim kardeşim memur olacak bakkala kasaba manava soruyorlar. Hakknında yalan yanlış bilgiler toplayıp geleceğini karartıyorlar, yani fişlemeyi tarihe havale ediyoruz. Benim İzmirli kardeşimin kamuda işi var, kendisine yıllarca bugün git yarın gel denildi. Nerede bu devlet demeyecek, kamu denetçisine gidecek. İlk elden cevap arayacak. İki sendikaya aynı anda üye olunabilecek. Buna evet mi? Sayın Kılıçdaroğlu rahatsız olmuş. CHP genel başkanı, ben sana memur dedim, memurluk yapmadın mı? Yaptın. Ben sana memur dedim diye kendini devletin onurlu memurları yerine koyma. Asla kendini onlarla bir tutma. Sen CHP zihniyetinin memurusun. Olayın aslı budur. Onun gereğini yerine getirdin, yerine getiriyorsun. Devletimin kurumunu zarara uğratanlardan birisisin. Detayları genel seçimde anlatacağım. Bununla da kalmıyorum. memurlar devletle masaya otaracak. Şimdi yeni bir içeriği olan bilirkişi heyeti oluşuyor, o kurulun verdiği karara uyulacak. Şimdi bu toplu sözleşmeyle memur kardeşim 'evet' diyor mu? Memur emeklisi kardeşim bu toplu sözleşmeden aynen istifade edecek. Eskiden bu da yoktu. Bu düzenlemeye 'evet' mi? Birileri çıkmış emekli kardeşimi istismar ediyor. 2002'de en düşük SSK emekli aylığı 257 TL idi. 7,5 yılda yüzde 180 artışla en düşük emekli aylığı 720 liraya çıktı. Nereden nereye. Bağ-Kur Tarım emekli aylığı neydi 66 liraydı, 412 liraya çıkardık. Artış ornanı yüzde 523. Halep oradaysa arşın İzmir Gündoğdu'da. 2002 memur emekli maaşı 346 liraydı. bugün 830 lira oldu. Artış oranı yüzde 130. Bunları nasıl görmezden gelirler, bunları vatandaşıma unutturmaya aldatmaya kalkarlar. Diyor ki sıkılmadan işçiyi memuru enflasyona ezdirdiler. Biz göreve geldiğimizde bu ülkede enflasyon yüzde 30'lardaydı. Şuan yüzde 7 ayıp ayıp ayıp. Bu memleket 3 haneli enflasyon gördü. Şimdi tek hanede. Devlet eskidin yüzde 63'le borçlanırken şimde yüzde 7-8. Kim vardı iktidarda MHP, DSP ANAP vardı. CHP tek başına iktidar olamadı, koalisyon hükümetlerinde aynı şeyi yapıyordu. Kamu net borç stokunun milli gelire oranı yüzde 74'tü şimdi yüzde 45. İşsizlik İspanya'da 19, krize rağmen şu an bizde yüzde 12, daha da düşecek. Biz uçmuyoruz, yere sağlam basıyodruz. Kişi başına milli gelir 10 bin doları yakalayacak. Kararlıyız, çalışıyoruz. 36 milyar dolara aldığımız ihracatı 100 milyar doların üzerine çıkardık. Yan gelip yatmadık, çalıştık, koştuk, dünyayı dolaşıyoruz, nerelere ne satarız diye düşünüyoruz. Turizme bak, biz geldiğimizde 8,5 milyor dolar turizm geliri vardı, Şimdi gelirimiz 22 milyar doların üzerinde. Dünyada turizm geriliyor bizde ilerliyor. Nasıl oldu bu iş, durup duruken mi oldu? Artık Türkiye sadece deniz, kum, güneş turizmi değil. Çeşitlendirdik, eğitim, kongre, yayla, kültür, kış, golf turizmi var. Her alanda ülkemize turistler geliyor. Bütün çalışmalarınımın yanında İzmirlilerden özellikle bir şey rica ediyorum. Burdan ayrıldıktan sonra durmak yok. Kapı kapı dolaşmaya 'evet' mi? Bilenler bilmeyenlere anlatsın. Sizlere can kurban. Değerli kardeşlerim HSYK, Yargıtay ve Danıştay'ın tasallutundan çıkarıldı. Zihniyet demokratikleşmeden kurumlar demokratikleşmez. Kurumlar demokrasiyi içselleştirmeden Türkiye ileri demokresiye kavuşamaz. Daha modern bir Anayasa Mahkemesi'ne daha tarafsız bir yargıya 'evet' mi? Üstünlerin hukukuna değil, hukukun üstünlüğüne 'evet'mi? Çocuk istismarını önüne geçiyoruz, anayasa ile engelliyoruz buna 'evet' mi? Esnaf, işçi, memur, sanayici kardeşim Ekonomik ve Sosyal Konsey anayasal bir kurum oluyor. 12 Eylül ile yüzleşiyoruz, 12 Eylül'ün dokunulmazlığını kaldırıyoruz 12 Eylüllerin 27 Mayısların yaşanmasını engelliyoruz. Hakların özgürlüklerin demokratik standartların yükseltilmesine evet mi? İzmir 12 Eylül de 3 bayramı yaşayacak 9 Eylül Ramazan Bayramı ve İzmir'in Kurtuluş Bayramı, 12 Eylül demokrasi bayramı, şimdiden bayramlarınız kutlu olsun.

İZMİR'DEKİ YATIRIMLAR
AK Parti Hükümeti'nin İzmir'de yaptığı yatırımlara da değinen Başbakan Erdoğan, "AK Parti iktidarı İzmir'e ne yaptı? Türkiye'de eğitim alanında 149 bin derslik yaptık. İzmir'de 5 bin 400 derslik kazandırdık. Bilişim teknolojisi sınıflarını açtık. Binlerce bilgisayarı İzmir'e gönderdik. İlk ve orta öğretimde kitapları ücretsiz verdik. Fakir öğrencilere destek veriyoruz. Parayı da anaya veriyoruz. Niye? Baba dumana verir parayı. Biz dumansız hava istiyoruz. İzmir'de Katip Çelebi Üniversitesi'ni kurduk. Sağlıkta yaptığımız yatırım tutarı 600 trilyon. Biz size sevdalıyız, aşığız. Biz milletimizin içinden geldik. Millet emretti biz AK Parti'yi kurduk, dertliyiz biz. İzmir'in metro sorunu var. Sorunu biz çözdük. Birileri biz yaptık diyor. Ben ne diyeyim. Bu kervan böyle yürüyor. İzmirle ilgili desteğimizi veriyoruz, vereceğiz. 29 Ekim'de hafif raylı sistem devreye girecek. Yarısını belediye karşılıyor. Yarısını biz. Önce kendileri yapacağız diye başladılar. Sonra biz destek verdik. Biz diyoruz ki at denize, balık bilmezse halık bilir. Bizim anlayışımız bu. İzmir adalet sarayını biz bitirdik. Torbalı, Menemen, Dikili adalet saraylarını biz bitirdik. TOKİ 13 bin 880 konut yaptı, 12 bin 300 tanesini sahiplerine teslim ettik. 10-15 yıl vade ile kira öder gibi taksit ödüyor benim vatandaşım. Aynı şekilde 7,5 yılda İzmir'de 162 kilometre bölünmüş yol yaptık. Adnan Menderes Havaalanı dış hatlarını biz yaptık. İzmir gecekondu gibi bir havaalanına layık mıydı? Şimdi bakıyorsunuz gerçekten modern bir havalimanına İzmir kavuştu. 824 kilometre olan Ankara-İzmir demir yolunu kısaltan demir yolunun inşaatına başladık. 400 yat kapasiteli Sığacık ve Çeşme yat limanlarını tamamladık hizmete sunduk. Doğalgazı İzmir'e kim kazandırdı? Biz kazandırdık. Hem konutlarda hem de sanayide doğalgaz kullanılıyor. Tarımda da çok çok önremli adımlar attık. İzmir'e toplamda yaklaşık 1 katrilyon tarımsal destek sağladık" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından vatandaşlara karanfil verdi. Erdoğan mitingin ardından restorasyonu tamamlanan Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nin açılış törenine katıldı.

Haberin Devamı...
OGÜNhaber isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil