Kurucu/Admin
10
İP: 94.54.126.144
|
|
10-10-2009
|
Murat KEÇECİ - Var mı?

Bu günkü yazımda duyduğum kaygılarımı yazmak istiyorum. Her geçen gün daha kötüye giden bir durumda olduğumuzu kimse inkar edemez.
*Toplam dış borç stoku 268.6 milyar (ABD) dolar, bu borç nasıl ödenecek?
*Sanayide küçülme; Krizde azalan talebin sanayide yarattığı kayıp giderek büyüyerek, Ocak ayından bu yana sanayide tek haneli olan küçülme, Eylül’de çift haneye yükselerek yüzde 13.9 oldu. Böylece sanayi üretimi 2001 sonrasında en büyük düşüşü yaşadı.
Peki sanayideki küçülme yeniden nasıl büyümeye geçecek bunun bir cevabı var mı?
*Ergenekon operasyonları ne zaman bitecek ? yaklaşık 2 yıldır devam eden dalgalarının sayısını bilmediğimiz, bilmem kaçıncı dalga ile önemli isimlerin soruşturmaya alındığı, her geçen gün biraz daha Arap saçına dönen Ergenekon operasyonları ne zaman sonuçlanacak. Gerçek suçlu ve suçlular bulunup ülkenin içinde bulunduğu kaostan kurtulabileceği hakkında bir bilgisi olan var mı?
*İşsizlik; Sanayide ki küçülmenin ve kapanan firmaların çıkarmış olduğu işsiz vatandaşlar ordusu Türkiye nüfusunun %15 ‘i. Maalesef ortak kimliğimiz işsizlik. İşsizlikle ilgili neler yapılmalı bu durum nasıl atlatılacak bilen var mı, Tekrar bu insanlar nasıl iş sahibi olacak bir bileniniz var mı?
*Bölünmüşlük; Daha düne kadar birlik beraberlik içinde yaşarken şimdi yeniden hortlayan bir bölünmüşlük yaşıyor ülkemiz. Üstelik buna göz yumuluyor. Günümüzde hortlayan bu bölünmüşlük nasıl toparlanacak insanlar nasıl tekrar kenetlenecek bilen var mı?
*Motivasyon; Son günlerde hatta son birkaç yıldır, insanlarda oluşan motivasyonsuzluk dikkatimi çekmekte.
Caddede aracımla seyir halindeyken bile bunun farkına varabiliyorum. Dalgın dalgın gezen bir sürü insan katarı. İkili konuşmalarda ise anlayış zorluğu ve dinlememezlik kol göstermekte.
Pekiyi motivasyonu tamamen kaybolan Türk milleti eski neşeli ve motive haline nasıl dönecek bilen var mı?
Kaygılarımı sıralamaya devam etsem sanırım bana ayrılan köşe yetmeyecek, bu kadar dağılmışlık, bu kadar kopukluk ve bu kadar çaresizliği birisi nasıl düzelteceğini ve nasıl toparlayacağını söyleyebilir mi?
Örneğin;
Sayın Mustafa Sarıgül, işsizlik konusunda ne yapacaksınız?
Sayın Osman Pamukoğlu, bu kadar bütçe açığını nasıl kapatacaksınız?
Sayın Deniz Baykal, Sayın Devlet Bahçeli ve şu anın hali hazırdaki devlet bakanları, iktidar üyeleri, Ekonomistler, Psikiyatırlar bu insanları nasıl toparlayacaksınız?
Açıkçası bütün siyasilere bu sorularım.
Açılım, saçılım, tartışma falan, magazin ortamında bir siyasetle olmuyor ki bu işler..
Konuş konuş dur!
İçi boş konuşmalar…Biriside çıkıp arkadaş ben şunları yapacağım çözümlerim şu, bunu yaparsak bu olur demeyecek mi?
Ama dur DUR! ben bir KAVUN ağabeyime sorup geleyim, oda çözemezse artık bulacağız yeni bir AKTRİS…
OGÜN, Türkiye'nin İlk ve Tek Haftalık Ulusal Gazetesi..
|
|