Deniz Koru

Her Konu Hakkında Döküman ve Makale Bulabileceğiniz Bilgi Portalı.

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
OGÜNhaber Portalı

OGÜNhaber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

10 OGÜNhaber is on a distinguished road

İP: 195.174.122.72
17-01-2009
Ogün Aferin TRT’ye Ama! - Kadir ÇELİK

Tuncay Güney’i izledim TRT’de, evet evet, yanlış duymadınız, Ergenekon’un karakutusu Güney TRT ekranlarındaydı.

Yayınlarında hiçbir zaman bu tür olaylara girmeyen TRT, bir ilke imza attı. Tabular yıkıldı, peki iyi mi oldu? RTÜK’e bu programla ilgili şikayet olsa, RTÜK, TRT’ye ceza veremez !
Bu çifte standardı bırakalım bir kenara, kamu yayıncılığı yapmakla övünen devlet kurumu, bu yayınla tarafsızlığına da gölge düşürdü. Madem Tuncay Güney’i yayına alacaksınız, o zaman karşısına da, Güney’in sözlerine muhalefet edecek birilerini çıkarmak, objektif yayıncılığın olmazsa olmazıdır. Programı yöneten arkadaş, Tuncay Güney’in, Doğu Perinçek’le ilgili sözlerine yanıt vermek için yayına bağlanan avukatın sözlerini, ’’Saat 24.00’da yayını bitirmemiz gerekiyor’’ diyerek ağzına tıktı. Avukat yayından alındıktan sonra, yayının 24.00’da biteceğini söyleyen sunucu, yayının bir saat daha uzatıldı bilgisini aktardı. Avukat bir kez daha yayına bağlandı, sunucu yine avukatın sözleri bitmeden telefonu kesti. Devlet televizyonu da olsa, Türkiye’nin gündemindeki her konuyu ekrana taşımalı.
Buradaki tek ölçü objektif olmaktır, yayına bağlanan, stüdyoda bulunan konuklar kimi zaman iktidarı, başbakanı da eleştirebilir, paniğe kapılmamak gerek.
Ben ols*** Tuncay Güney’le, Doğu Perinçek’in avukatının karşılıklı tartışmasına izin verirdim.
Konuşmalarından birbirlerini tanıdıkları belli olan Güney ve avukat karşılıklı konuşabilseler, pek çok gizli bilgiyi öğrenmiş olurduk. Her şeye rağmen TRT’yi, bir tabuyu yıktıkları için kutluyorum. Bu türden yayınlar sürmeli, ama objektif olmak kaydı ve şartıyla. Çok şaşırdım dersem, yalan olur.
Turgut Özal’ın prenslerinden, Eski Bakan Bülent Akarcalı, Ak Parti’nin Ankara Çankaya’dan Belediye Başkan Adayı olmasını hayretle karşılayanlara yeni bir haberim var.
Sırada, ANAP’ın eski İstanbul İl Başkanı Sibel Çarmıklı var, Mesut Yılmaz’ın prenseslerinden biri olan Çarmıklı, Ak Parti’nin Beşiktaş Belediye Başkan Adayı olacak. Yakında Mesut Yılmaz’ı da Ak Parti’de görürseniz, sakın ha şaşırmayın. Eski ANAP’lıların, Ak Parti’ye transferinde belirleyici olan, Başbakan Erdoğan. Her kapıyı çalana ’’gel’’ demiyor Erdoğan, geçmişine bakıyor, soruyor, soruşturuyor ve kararını veriyor. Adı pisliğe bulaşmış isimler, araya hatırlı kimseleri soksa da, Erdoğan onların ne mal olduğunu çok iyi biliyor ve Ak Parti kapısını yüzlerine çarpıyor. Önümüzdeki günlerde, açıkta bulunan başka ANAP’lıların da Ak Parti’ye katıldıklarını göreceksiniz.
Bu isimlerden bazıları,
İstanbul’un önemli ilçe belediyelerine başkan aday yapılacak. Ak Parti’nin kurucularına bakınca, çokça ANAP’lıyı görmek mümkün.
Erdoğan, kökü ANAP’a dayanan bu isimlere güveniyor ve rahatlıkla bunlara sırtını dönebiliyor.
Neden mi?

Herhalde Erdoğan’ın bir bildiği vardır !

kcelik@ogunhaber.com

CRA- 17.Ocak.2009 Cumartesi - 02:51:00
Yazarın diğer yazılarını okumak için tıklayınız.
OGÜNhaber isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Bookmarks

Etiketler
kadir çelik , objektif

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil