OGÜNhaber Portalı
10
İP: 195.174.122.72
|
|
05-01-2009
|
Gökçek’e Allah’ın Lütfu ! - Kadir ÇELİK
Bir salvoyla Melih Gökçek yıkılır sananlar, hayal kırıklığına uğradı.
Yıllarca Gökçek’e düşmanlık beslediği halde yüzüne gülenler, ilk kez karşı duruşlarını bu kadar net, bu kadar açık gösterdi.
Kendilerini öylesine inandırmışlardı ki, Başbakan Erdoğan bu kez, Gökçek’in üstünü çizmişti.
Olmadı, Gökçek nalları dikti sananlar,
Erdoğan, Gökçek’in elini havaya kaldırdığında ekran başında ne yaptı, merak ediyorum.
Bu adaylık sürecinin sıkıntılı ve sancılı yaşanması, Gökçek’e Allah’ın bir lütfudur.
Kim dost, kim düşman Gökçek gördü.
Nerelerde yanlışlar yaptığını da mutlaka anlamıştır.
Gökçek etrafında sıkı bir temizlik yapmalı, kafa sallayıcıların yerine, gerçekleri acımasızca eleştirebilecek, söyleyebilecek cesarette olanları seçmeli.
Seçim sonucu Ankara’da nasıl sonuçlanır diyorsanız, eskisi gibi farkla olmasa da, Gökçek ipi önde göğüsler.
Adayların açıklanması sürecinde sıkıntılı ve zor günler geçiren Gökçek için başkanlık seçimi, daha kolay.
Çünkü bu kez seçici halk, Gökçek de yaptıklarıyla halkın kendisini seçeceğine inanıyor.
15 yıllık başkanlık sürecinin ben, Gökçek’i yıpratmak yerine, koltuğunu daha da salamlaştırdığına inanıyorum.
GÖKÇEK ÖLÜMÜ GÖRDÜ !
Başbakan Erdoğan, hep söylüyorum; “siyasi” aklı en derin, en ağır liderlerden biri.
Öyle olmasaydı, Gökçek’in adaylığını açıklamak konusunda bu kadar işi ağırdan almazdı.
Teamül yoklamaları yaptığına, “Ankara’ya kim aday olmalı?” sorusunu Ankaralılara sordurduğuna eminim.
Ama, Erdoğan çoktan kararını vermiştir, yapılan anketler, yoklamalarla verdiği kararın sağlamasını yapmaya çalıştığı açık.
Aslına bakarsanız, Gökçek, Ak Parti’yle koalisyon yapmış bir başkan görünümünde.
Neyine güveniyor derseniz, tek kelimeyle oyuna.
Çünkü, Gökçek’in Ankara’daki oyu, Ak Parti’den daha fazla.
Başbakan Erdoğan ve Ak Partililer’in büyük bölümü, Gökçek’in başına buyrukluğundan memnun değil.
Gökçek, Erdoğan’ın dışında kimseye hesap vermiyor, en samimi soruları bile tersliyor.
Adaylığını açıklamak konusunda işi ağırdan alan Erdoğan, Gökçek’e sıkıntılı günler yaşatıyor.
Tamam da, Erdoğan, Ankara adayını açıklamayı geciktirmeyi sürdürürse, bundan Ak Parti zarar görür.
Bu belirsizlik; seçmenin oylarının yönünün Karayalçın’a dönmesine neden olabilir.
Her geçen gün Gökçek’in tekrar aday yapılacağı görüşü güç kazanıyor, ama Ak Parti için aynı şeyleri söylemek mümkün değil.
kcelik@ogunhaber.com

CRA- 04.Ocak.2009 Pazar - 22:41:00
Yazarın diğer yazılarını okumak için tıklayınız.
|
|
|
|