OGÜNhaber Portalı
10
İP: 195.174.122.72
|
|
03-12-2008
|
Erdoğan’ın Niyeti !-Kadir ÇELİK
Başbakan akıllı adam diyor ki, ’’Yerel seçimlerde partim ikinci olursa genel başkanlığı bırakırım’’.
Bunu,’’Erdoğan seçimlerden ikinci parti çıkarsa siyaseti bırakacak’’ diye anlayanlar bile çıktı.
Çünkü onların niyeti, Erdoğan’ı siyasi arenanın dışında görmek.
Erdoğan bu açıklamasıyla, Baykal’ı da aynı türden bir taahhütle karşı karşıya bırakmak istiyor.
Baykal her fırsatta, ’’Gel ekranda tartışalım’’ diyor ya, Erdoğan da farklı tondan bir yanıtla buna karşılık veriyor.
“Partin seçimlerden ikinci çıkarsa genel başkanlığı bırak’’ demeye getiriyor sözü.
Baykal bu topa girmez, giremez.
CHP’nin, AK Parti’nin önünde seçimi birinci bitirmesi, Süper Lig’de Kocaelispor’un şampiyon olmasından daha zor bir ihtimal.
ANKARASPOR’UN STADI, BOLU’DA !
Cumartesi günü Ankara’daydım, Ankaraspor-Galatasaray maçına gittim.
Ankaraspor’un stadı, Bolu’ya 10 km uzaklıkta desem inanır mısınız?
Git git bitmeyen bir yol, şoförümüz Murat’a, ’’Bolu’ya geldik herhalde’’ dedim, güldü, ’’Bolu değil ama, bu kadar zamanda Gerede’ye çoktan varmış olurduk’’ yanıtı her şeyi anlatıyordu.
Büyük bir boşluğun ortasına yapılmış ASAŞ Stadı, rüzgar uçuruyor, Ankara’nın kent merkezinden en az beş derece daha soğuk, kışın ortasında, karda burada nasıl maç yapılacak?
Melih Gökçek’in bir bildiği vardır, inatçılığıyla, elindeki belediye olanaklarıyla ne yapar eder, bu stadı açık tutar.
Biz gelelim maça, sahada değil ama, tribünlerde anlatılacak çok olay gördüm.
Bir kere maça Cumhurbaşkanı Gül geldi, daha ne olsun !
Koruma ordusunun nezaretinde protokol tribününde yerini alan Gül, Adnan Polat’la uzun uzun sohbet etti.
Maçın başlama düdüğü çalarken bu kez de Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç gelmez mi !
Gül, Kılıç’ı ’’ooooooooooooo’’ nidalarıyla karşıladı ve maç başladı.
Heyecanla maça konsantre olmuşken, bu kez de ellerinde tepsilerle garson kızlar ortaya çıktı.
Kiminin tepsisinde çay, kiminin de kuru pasta, simit, peynir vardı.
Cumhurbaşkanı Gül, kuru pastadan girdi, simit-peynirden çıktı.
Çayı ise, iki dikişte bitirdi.
Önümde oturan iki milletvekili, Gül’ün ikramlara ilgisini görünce, “Çankaya’da herhalde yemek pişmiyor” diye latife ediyordu.
Açık söylemesi gerekirse, Cumhurbaşkanı Gül’ün iştahlı yiyişini görünce benim de canım çekti.
Gül, kendini doyurduktan sonra, Melih Gökçek’in torununu besledi elleriyle.
Bu sırada Cumhurbaşkanlığı’nın fotoğrafçısı kare kare görüntülüyordu bu manzarayı (yakında bu fotoğrafları bir vesile gazetelerde görürsünüz).
Cumhurbaşkanı Gül, karşılaşmayı izlemedi, peki niye gelmişti maça?
Kuru pasta yiyip, çay içmek için desem yalan olmaz.
O soğukta bu zahmete değmezdi
Bana kuzu kesseler, bir daha o stada gitmem.
Çünkü; hem soğuk, hem koltukları rahatsız, hem de protokolün ilginçliklerinden maç izlemeye fırsat kalmıyor.
kcelik@ogunhaber.com

CRA- 30.Kasım.2008 Pazar 00:42:00
|
|