Deniz Koru

Her Konu Hakkında Döküman ve Makale Bulabileceğiniz Bilgi Portalı.

Kültür-Sanat Basından Yönlerdirilmiş veya Üyelerin Girdiği Haberler.

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
OGÜNhaber Portalı

OGÜNhaber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

10 OGÜNhaber is on a distinguished road

28-04-2010
Ogün Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler

Kadir Has Üniversitesi Türk film araştırmalarında yeni yönelimler konferansı, sinema dünyasına farklı değerler katıyor.

Türk sinemasının akademisyenlerini, sinemacıları ve sinemaseverlerini bir araya getirerek, sektöre yeni açılımlar kazandırmak ve daha üretken bir platform oluşturmak amacıyla düzenlenen, Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler konferansı bu sene 11. kez düzenleniyor. 1999 yılından beri her yıl çok sayıda uluslararası sinemacı ve akademisyenin katıldığı konferans, bu sene 6-8 Mayıs 2010 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler konferansının bu yıl konusu "Sinema ve Yeni" olarak belirlendi. Yeniyi yeniden tanımlayan ve eskiyi yeni gözle yorumlamayı, sınırları genişletmeyi amaçlayan konferans, her yıl olduğu gibi sinema dünyasına farklı değerler katmaya devam edecek.

Konferans sunumlarının son 10 yıldır kitap olarak yayınlandığı Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler konferansında Zeki Ökten, Halit Refiğ, Ahmet Uluçay ve Atıf Yılmaz gibi Türk sinemasının usta isimleri anısına paneller düzenlenecek. Bu usta yönetmenlerle çalışmış olan Ezel Akay, Derviş Zaim, Yeşim Ustaoğlu gibi yönetmenler ile Müjde Ar, Can Gürzap ve Hülya Koçyiğit gibi isimler yer alacak. Konferansta ayrıca Togan Gökbakar, Levent Kazak gibi usta yönetmen, senarist ve oyuncuların katılımıyla yeni güldürü sinemasının özellikleri tartışılacak.

Kadir Has Üniversitesi Hakkında
Kadir Has Üniversitesi, Türkiye'de eğitimin sembolü olan, yaşamını Türk gençliğinin eğitim ve kültür sahibi olmasına adamış işadamı Kadir Has Tarafından 1997 yılında kurulmuştur. Güçlü Öğretim kadrosu ve modern fiziksel alt yapısı ile İstanbul'un kalbinde kentin tarihi ve güzelliği ile bütünleşmiş Cibali Merkez Kampüsünde bulunmaktadır. Aynı bina içersinde kültür ve sanat dünyasını birleştiren Rezan Has Müzesi de yer almaktadır. Yüksek öğretimde öncü, Bilimde çağdaş, Eğitimde yenilikçi ve araştırmada atılımcı olan bir felsefeye sahip olan Kadir Has Üniversitesinin ana hedefi "Dünya Üniversitesi" olmaktır. Yüksek Öğretim Sisteminde ve Vakıf Üniversiteleri arasında özel ve önemli bir yeri bulunan Kadir Has Üniversitesi; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi olmak üzere 6 Fakülte, 2 Enstitü, 1 Uygulamalı Bilimler Okulu, 2 Meslek Yüksekokulu, 4 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile öğretim yapmaktadır. Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinin eğitim düzeylerini desteklemek için Amerika'da ve Avrupa'da birçok Üniversite ile öğrenci değişim ve çift diploma alanlarında eğitim işbirlikleri kurmuştur.

Kaynak: Optima İletişim

Haberin Devamı...
OGÜNhaber isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil