Deniz Koru

Her Konu Hakkında Döküman ve Makale Bulabileceğiniz Bilgi Portalı.

Kişisel Yorumlarınız Basında Çıkan Sağlık Haberleri Dışında Kendi Deneyimleriniz ve Öğütleriniz

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Yönetici

Serkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

10 Serkan is on a distinguished road

Serkan - MSN üzeri Mesaj gönder
İP: 78.183.222.169
03-01-2008
Standart Kafeterya ve birahanede de içilemeyecek

Meclis, yeni yılın ilk mesaisini sigara yasağını genişleten yasaya ayırdı. TBMM Genel Kurulu dün, 12 maddelik yasanın ilk 5 maddesini kabul etti. Yasak sadece tutuklu, yaşlı ve akıl hastalarına istisna tanıyor. Bugün yasalaşması beklenen teklifin dün kabul edilen maddeleri özetle şöyle:

FABRiKADA BiLE YASAK

Kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında, koridorları da dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, üretim, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan ve birden çok sayıda kişinin girebileceği binaların kapalı alanlarında tütün ve tütün ürünleri içilemeyecek. Taksiler, karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçları da yasak kapsamına giriyor.

BiRAHANE DE KAPSAMDA

Okul öncesi eğitim kurumlarının, dershaneler, özel öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanları ile özel hukuk kişilerine ait olan lokantalar, kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde bu ürünler tüketilemeyecek.

TUTUKLU VE YAŞLILAR iSTiSNA

Yaşlı bakım evleri, ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde ve cezaevlerinde ise sigara içenlere özel bölüm ayrılabilecek. Oteller ile spor salonları, stadlar ve seyir yerlerinde sigara bölümü oluşturulması zorunlu olmaktan çıkarılıp işletmenin inisiyatifine bırakılacak. Şehirlerarası ve uluslararası denizyolu araçlarının da sadece güvertesinde sigara bölümü kurulabilecek.

REKLAM VE TANITIM YOK

Üretici firmaların ve ürünlerin isim, marka veya alametleri kullanılarak reklam ve tanıtım yapılamayacak. Bu ürünlerin kullanılmasını özendiren veya teşvik eden kampanyalar düzenlenemeyecek. Film, dizi, müzik kliplerinde tütün ürünleri kullanılamayacak. 18 yaşını doldurmamış kişilere sigara satılamayacak. Paket açılarak adet şeklinde ya da bölünerek satılamayacak.
Eklenmiş Resmin önizlemesi
Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  4707844[1].jpg
Görüntüleme: 7
Büyüklüğü:  6,4 KB (Kilobyte)  
Eklenmiş Dosya
Dosya tipi: jpg_thumb 4707844[1].jpg_thumb (4,1 KB (Kilobyte), 9x kez indirilmiştir)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil