Deniz Koru

Her Konu Hakkında Döküman ve Makale Bulabileceğiniz Bilgi Portalı.



Hoş Geldin Ramazan 11 Ayın Sultanı Ramazan...

 

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
CRA
Kurucu/Admin

CRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: May 2007
Mesajlar: 13.677
10 CRA is on a distinguished road
Bulunduğu yer: İstanbul/TURKEY

CRA - MSN üzeri Mesaj gönder CRA isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
İP: 94.54.77.95
22-08-2009
Okuyucu İkon Ramazan’ın İlk İftarı Yapıldı

İstanbul Valisi Muammer Güler, Fatih Belediyesinin kurduğu çadırda vatandaşlarla iftar yaptı.

Ramazan ayının ilk iftarını Mısır Çarşısı yanında kurulan çadırda açmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, iftarlarını açmadan önce Fatih Belediyesi Mehter Takımı'nın konserini izledi.
İstanbul Valisi Muammer Güler'in katılımının ardından iftar saatinde Ramazan topu atıldı.
Vali Güler, daha sonra çadıra geçerek, eşi Neval Güler, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve vatandaşlarla iftar yaptı. Öte yandan, çok sayıda İstanbullu, Ramazan'ın ilk iftarını ilçe belediyelerinin kurduğu çadırlarda yaptı.

BAŞKENTTE İLK İFTAR
Başkentin çeşitli yerlerine kurulan iftar çadırlarında, vatandaşlar ilk iftarlarını açtı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Diyanet Vakfı ve ilçe belediyelerinin iftar çadırları, ramazanın ilk gününde başkentlileri ağırladı. İftar çadırların önünde uzun kuyruklar oluştuğu görülürken, başkentlilere 4 çeşit yemekten oluşan menüler sunuldu.

İZMİR
İzmir Valisi Cahit Kıraç, orucunu Karşıyaka'da kurulan iftar çadırında vatandaşlarla açtı.
Ramazan dolayısıyla Karşıyaka Lunapark karşısındaki alanda, Kordelyalı İşadamları Derneği ile Sevgi ve Hoşgörü Platformu tarafından kurulan iftar çadırı, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da katılımıyla açıldı. Açılışa Kıraç'ın yanı sıra İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı ve İl Müftüsü İbrahim Acar da katıldı.
İftar öncesi Turgutlu Fatih Mehter takımı bir gösteri sundu. Vali Kıraç ve beraberindekiler iftar saatinde vatandaşlarla birlikte oruçlarını açtı. İftar, İl Müftüsü Acar'ın yaptırdığı yemek duasıyla sona erdi.

3 BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ VERİLECEK
Karşıyaka'da kurulan iftar çadırında, ramazan ayı boyunca bin 500 kişiye yemek servisi yapılırken, çadıra gelemeyecek bin 500 kişinin yemekleri de evlerine servis edilecek.
Kordelyalı İşadamları Derneği ile Sevgi ve Hoşgörü Platformu'nun yanı sıra çeşitli meslek odaları, şirket ve kişilerin de katkı sağladığı organizasyonda, iftar sonrası tiyatro Tiyana gösteri sunacak.

İZMİT
Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 5 bin 500 kişiye açık havada iftar yemeği verildi. Kocaeli Fuar alanına 5 bin 500 kişilik iftar yemeğinde katılanlar, ezanı saatine yakın uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlara iftar saatinden yarım saat önceden mercimek çorbası, köfte, pilav ve ayran dağıtıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, eşi Behiye Karaosmanoğlu ile bazı daire müdürleri de yemek sırasına girerek iftara katıldı. Bu arada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesince iftar saatinde sokakta olan vatandaşlara, otobüs durakları ve parklarda, hurma, kek, su ve meyve suyundan oluşan 7 bin iftariyelik dağıtıldı. Ayrıca evinde yemek yapamayacak, ihtiyaç sahibi 700 aileye da sıcak yemek ulaştırıldı. Fuar alanındaki iftarın ardından ise şiir dinletileri, konserleri ile çocuklara yönelik çeşitli animasyon gösterileri düzenlendi.

SİVAS
Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği tarafından bin kişilik iftar çadırı kurdu. Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Saitpaşa Caddesi'nde kurulan iftar çadırında eşleri ile birlikte iftar açtı. Ramazan ayının bereket ayı olduğunu ifade eden Vali Kolat, bu ayın vatandaşların kaynaşmasına, birlik ve beraberliğine, dostluğuna, kucaklaşmasına vesile olduğunu söyledi. Çadıra katkı sağlayan hayırsever iş adamlarına da teşekkür eden Vali Kolat, "Bu tür yardımlaşmalar, örf ve adetlerimizde, geleneklerimizde önemli bir yer tutuyor. Bu geleneği yürüten belediyemize, Hayat Ağacı Derneği'ne teşekkür ediyorum" dedi.

GAZİANTEP
Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin tarafından kentin 4 ayrı noktasında kurulan çadırlarında binlerce kişi orucunu açtı. Düztepe Esentepe Parkı içerisindeki iftar çadırına vatandaşlar, yaklaşık bir saat önceden gelmeye başladı. İftara yakın saatlerde kuyruğa giren vatandaşlar, çorba, köfte ve patates kızartmasından oluşan menüyü alarak, yerlerine oturdu ve ezan okunması ile birlikte de topluca iftarlarını açtı. Bu arada, iftar çadırında güvenliği sağlamakla görevli olan polis memurları da yemek yiyen vatandaşlara su dağıtarak, yardımcı olmaya çalıştığı gözlendi.

SAMSUN
Samsun'da Saathane Meydanı Büyük Cami'de ezanın okunmasının ardından çevredeki esnaf ve seyyar satıcılar dışarı kurdukları iftar sofralarında ramazanın ilk orucunu açtılar.
Kimi evinden getirdiği, kimi restoran ve lokantadan getirttikleri yemeklerle oruçlarını açarken, sigara yasağı nedeniyle bazı vatandaşların da lokantaların dışına kurulan masalarda iftarını açmayı tercih ettikleri gözlendi.

AMASYA
Amasya'da 150 yıllık bando geleneği bozulmadı. Harşena Kalesi'nde iftar topunun atılmasının ardından Amasyalılar, Belediyesi Bandosu'nun çaldığı günün popüler parçaları eşliğinde iftarlarını açtılar. Ramazan çadırının kurulmadığı Amasya'da belediyenin yemekhanesinde yaklaşık 300 kişiye yemek verildi. Yemekhaneye gelemeyen yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin evlerine ise yemek servisi yapıldı. Havanın müsait olması nedeniyle vatandaşların iftarlarını restoranların bahçesinde açmayı tercih etmeleri de dikkati çekti.

ORDU
Ordu'da belediye ve hayırsever iş adamlarının katkıları ile Bahçelievler Mahallesi Tayfun Gürsoy Parkı'nda kurulan 800 kişilik iftar çadırına yoğun ilgi dikkati çekti.
Çok sayıda vatandaş, iftar çadırında orucunu açabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Ramazanın ilk gününde Belediye Başkanı Seyit Torun, İl Jandarma Komutanı Albay Celal Çürek de vatandaşlarla birlikte oruçlarını açtı.

SİNOP
Sinop'ta esnaf ve vatandaşlar dışarı kurdukları masalarda ya da restoranların açık bölümlerinde ramazanın ilk orucunu açtılar.
Sinop'ta ramazan boyunca vatandaşlara Gazi Caddesi dolgu alanında belediyenin katkıları ile kurulan sirkte ise renkli gösteriler sunulacak. Belediye Yaşlılar Dinlenme Evi'nde de bir ay boyunca ramazana özgü çeşitli etkinlikler yapılacak.

BURSA
Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Fevzi Çakmak Katlı Otoparkı'nda bulunan aşevinde verdiği iftar yemeğinde, yaklaşık 4 bin kişi orucunu açtı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ'ın da katıldığı ramazan ayının ilk iftar yemeğinde, otoparkı dolduran vatandaşlara 3 çeşit yemek verildi, tatlı servisi yapıldı. Karadağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak iftar yemeklerinin bir ay süresince devam edeceğini ifade ederek, yaklaşık 15 bin kişiye de erzak yardımı yapılacağını belirti.

EDİRNE
Türkiye'nin değişik illerinden inanç turizmi kapsamında Edirne'ye gelen vatandaşlar, Selimiye Camii'nin bahçesindeki ilk iftar yemeğinde buluştu.
Selimiye Camii'nin çevresinde, şehre il dışından gelen çok sayıda kişi çimlerin üzerinde iftarını açtı. Ramazan ayının ilk iftarı için Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinden Edirne'ye gelen Haldun-Zehra Çetin çifti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailece oruçlarını Selimiye Camii'nin bahçesinde açtıklarını söyledi. Her yıl ramazan ayında Edirne ve İstanbul'daki camileri ziyaret ettiklerini ifade eden Haldun Çetin, "Yanımızda getirdiğimiz yiyeceklerle iftarı açıyoruz. Daha sonra hep beraber teravih namazı kılacağız. Namazın sonunda Allah'a bizlere verdiği nimetler ve sağlık için dua edeceğiz. Yarında İstanbul'daki bir camide iftarımızı açacağız" dedi. Almanya'da yaşayan Hayati Özdemir ise eşi Sevim ve kızı Melahat Özdemir'le Selimiye Camii bahçesinde iftar açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve herkese Selimiyi Camii'nde iftar açmayı tavsiye ettiğini belirtti.

YOZGAT
Yozgat'ta, Yozgat Belediyesi, önceki yıllarda kurduğu "İftar Çadırı" yerine bu yıl Cumhuriyet Parkı içerisindeki boş binada iftar yemeği verdi.
Belediye Başkanı Yusuf Başer'de ilk gün vatandaşlarla birlikte iftarını parktaki iftar salonunda yaptı. Başer, iftar sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsteyen vatandaşlarımız iftarlarını burada yapabilecekler. Bunun dışında, aşevimizden ramazan öncesinde olduğu gibi ramazan süresince de ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek verilmeye devam ediliyor. Aşevinden de günlük 400 kişiye yetecek yemek çıkarılmaktadır" dedi.

DİYARBAKIR
Diyarbakır'da kentin 4 ayrı noktasında kurulan iftar çadırları önünde uzun kuyruklar oluştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de çadırda sıraya girerek orucunu açtı. Dağkapı Meydanı'nda Yenişehir Belediyesi tarafından açılan iftar çadırı önünde toplanan vatandaşlar iftar saatinden önce uzun kuyruk oluşturdu.
Bazı vatandaşlar, ramazanda iftar havasını yaşamak için çadıra geldiğini belirtirken, bazıları da iftar çadırı uygulamasını eleştirerek bunun yerine ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine yemek götürmek gerektiğini söyledi. İftar çadırına gelerek sıraya giren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, vatandaşlarla sohbet etti ve birlikte yemek yedi.

ADAPAZARI
Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı (SAKVA) tarafından 500 kişiye iftar yemeği verildi.
SAKVA'nın Adapazarı Belediyesi yanında kurduğu iftar çadırında toplanan yaklaşık 500 kişi akşam ezanıyla birlikte iftarlarını açtı.
SAKVA Müdürü Mehmet Ersöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurdukları çadırda ramazan ayı boyunca her akşam 500 kişiye iftar vereceklerini söyledi.
Maliyetleri Sakarya Gıda Toptancıları üyelerinin üstlendiğini ifade eden Ersöz, "Her iftarın maliyetini bir gıda toptancısı üstlendi. İlk akşam olmasına rağmen ilgi gayet fazla" diye konuştu.

UŞAK
Uşak'ta çok sayıda kişi orucunu, Kimse Yok Mu Derneği tarafından tarihi Burmalı Cami önünde kurulan iftar çadırında açtı. İftar öncesinde vatandaşlar çadır önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Dernek yetkilileri çadırda her gün bin 500 kişiye yemek vereceklerini bildirdi.







.

Eklenmiş Resmin önizlemesi
Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  ramazan topu (WinCE).jpg
Görüntüleme: 7
Büyüklüğü:  9,5 KB (Kilobyte)  
__________________
HTML clipboardMutluluk, Hepimize Sadece Kendi çizdigimiz Resimler ve Uzaklıklar Kadar Yakındır !..
Alıntı ile Cevapla
CRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cem’i ’avcı’ lakaplı Demiral bulabilir Tamer_Erdoğan Güncel 0 19-06-2009 15:08
’Mal varlığım Meclis’te var’ dedi açıklamadı Tamer_Erdoğan Güncel 0 28-05-2009 13:38
’Cem’i bir an önce bulun’ Tamer_Erdoğan Politika 0 12-05-2009 13:02
Bush, AB’den Türkiye’nin üyelik sürecini hızlandırmasını talep etmiş huors Politika 0 16-03-2009 14:48
Ramazan yardımı yapıldı: 21 ölü CRA Dünya 0 15-09-2008 14:10


Tüm Zamanlar GMT -3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Copyright © 2005-2010 Deniz Koru by CRA