İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, dün kayıp şehit Uzman Çavuş Erhan Ar'a ait parçaların bulunduğunu daha sonra da ona ait olmadığı açıklaması, Ar ailesini ikinci kez üzüntüye boğdu.
(İHA) Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar'ın eşi Ayşegül Ar, "Eşimin kaybolma ihtimali yok, ondan şüphelenmiyorum, kayıp değil, araçtan çıkma ihtimali yok, ama parçalarını istiyorum, tüm bedenini de istemiyorum, saçını, tırnağını, ayağını parmağını ne olursa ne getirirlerse razıyım" dedi.
Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar'ın eşi Ayşegül Ar, dün İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in çıkıp Erhan Ar'a ait parçalar bulundu dediğini, şimdi de bulunmadı diye açıklama yaptığını belirterek, "Bir bulundu, bir bulunmadı diyerek eşimin şehitliğini de araya verdiler. Benim eşimin iman dolu kalbi, mangal gibi yüreği vardı, bu devlet için, bu vatan için Türkiye için, Türkiye toprakları için kendini şehit etti, iki tane yetim yavru bıraktı.
Ben hiçbir şey istemiyorum, ben Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ımdan eşimin bulunmasını istiyorum. Bundan sonra iki çocuğumla yapayalnız kaldım, başka hiç kimsem yok. Alnım açık, gururluyum, şerefliyim, şehit karısıyım. Sadece içimi dökebileceğim, canım sıkılınca gidip dertleşebileceğim bir mezar taşı istiyorum. Bir parçasını bulsunlar mezar taşı olsun. Gururla çocuklarımı götürüp, 'Bu sizin şehit babanız' diyebileceğim bir mezar istiyorum. Başka bir şey istemiyorum" dedi.
Araştırıldıkça hala şehitlere ait parçalar çıktığını ifade eden şehit eşi Ayşegül Ar, "Neden o gün sonuna kadar araştırılmadı, neden parçalar kurda kuşa yem ediyorlar en sonuna kadar aramıyorlar? Eşimin kaybolma ihtimali yok, ondan şüphelenmiyorum, kayıp değil araçtan çıkma ihtimali yok, ama parçalarını istiyorum, tüm bedenini de istemiyorum, saçını, tırnağını, ayağını parmağını ne olursa ne getirirlerse razıyım" ifadelerini kullandı.
Bir haftadır devlet erkanından kapısını kimsenin çalmadığını söyleyen şehit eşi Ayşegül Ar, "Kimse gelmiyor, kimse ilgilenmiyor, kimse kapımı çalıp da eşin aranıyor, çalışmalar devam ediyor demiyor, kimse ilgilenmiyor. Ben eşimin arkadaşlarını arıyorum onlardan bilgi almaya çalışıyorum. Beni kimse bilgilendirmiyor, benim kolum kanadım kırıldı yıkıldım bekliyorum. Ne askeri ne de devlet yetkilisi benimle görüşmüyor, kimsesizim, kapımı çalan yok. Böyle şehide sahip çıkma mı var.
Benim kocam bunu mu hak ediyor, benim kocam bu vatan için gitti. Hakkari'nin dağlarında Zap'ta benim kocam bu devlet için gitti. Ben bunu mu hak ediyorum? Kimse kapımı çalıp da iki çocuğum başını okşayan yok. Ben devletimden maddi bir şey beklemiyorum, sadece manevi olarak benimle konuşsun, beni rahatlatsın devlet büyükleri bugün benim yanımda olmayıp da ne zaman olacak" diye konuştu.
Çocuklarının babasının şehit olduğun bildiklerini dile getiren Ayşegül Ar, "Benim çocuklarım 'Babam şehit oldu, onu özleyince resmine bakar öperiz' diyorlar. Çocuklarım içerilere giremiyor" dedi.
Öte yandan, şehit için açılan mezar hazırda bekletiliyor.
Haberin Devamı...