Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, Diyarbakır'da 13 askerin şehit
edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, DTK'nın 'Demokratik Özerklik İlanı'nı da eleştirerek, "İleri demokrasi, daha çok özgürlük, daha çok demokrasi anlayışı, terör örgütü canilerini kudurtmuştur. Demokratik özerklik, iki dil, iki bayrak talepleri hepimizin bildiği gibi terör örgütü PKK'nın talepleridir" dedi.
KAYSERİ (İHA) - Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşanan sıcak çatışmada 13 askerin şehit olmasının ardından basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Ali Benli, "Kudurmuş PKK terör örgütü canileri, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında 14 Temmuz günü Mehmetçiklerimize karşı hain bir saldırı gerçekleştirildi.
Saldırıda 13 vatan evladı şehit oldu, 7'si de yaralı. Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyoruz. Başta şehit aileleri olmak üzere, bütün Türk milletine de başsağlığı diliyoruz" şeklinde konuştu.
Benli, "Yüreklerimizi dağlayan güpegündüz gerçekleştirilen bu alçakça saldırıyla verilmek istenen mesajı doğru algılarsak terörle mücadelede başarılı oluruz. Şehitlerimizin cenazelerinin ardından terörle mücadele, kararlılıkla sürecek açıklamasının hayata geçirilmesini acilen talep ediyoruz. İleri demokrasi, daha çok özgürlük, daha çok demokrasi anlayışı, terör örgütü canilerini kudurtmuştur. Terör örgütü canileri ve siyasi uzantılarına verilen her taviz, yeni tavizlerin verilmesine sebep olmuştur" diye konuştu.
Sevgi ve hoşgörüden bahseden Benli, "Yüreklerimizde sevgi ve hoşgörüyü hiçbir zaman eksiltmeyen, dünyaya adalet dağıtan Büyük Türk Milletinin şerefli mensupları olarak siyasi iradeden talebimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün imkanlarını seferber ederek terör belasını ülkemiz gündeminden bir an önce düşürsün. Terörün bitirilmesine, akan kanın durdurulmasına yönelik atacağınız her adım, toplumun her kesimi tarafından desteklenecektir.
Demokratik özerklik, iki dil, iki bayrak talepleri hepimizin bildiği gibi terör örgütü PKK'nın talepleridir. Bu ve benzeri taleplerin karşılanmasına yönelik her türlü girişim, Türk devletine ve Yüce Türk Milletine ihanet olacaktır" dedi.
Haberin Devamı...