İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür-Der, İsrail Devleti'nin kuruluşunun 63. yıldönümü nedeniyle konsolosluk önünde eylem yaptı. Filistin'e destek veren grup, İsrail bayrağını ateşe verdi.
İSTANBUL (İHA) 4. Levent Metrosu önünde bir araya gelen yaklaşık 500 kişilik grup, "Kahrolsun İsrail," "Filistin yalnız değildir" şeklinde sloganlar atarak İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu'na yürüdü. Konsolosluk önünde eylem yapan grup, Özgür-Der ve İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri, Filistin'e destek verdi.
Özgür- Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Filistin halkının İsrail kurulduğundan bu yana 63 yıl olmasına rağmen direnişini sürdürdüğünü ifade ederek, "Bin yılda sürse direnişini sürdürecek ve bu işgali kabul etmeyecek. Bir gün öyle bir ihtimal yok ama İsrail Filistin'i tanısa da biz onların varlığını kabul etmeyeceğiz" dedi.
İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Baysal ise dünyada çözülmeyen en büyük sorunun Filistin sorunu olduğunu belirterek, "Batı ve ABD bu sorunu çözmek istemiyor. Biz Filistin halkının yanında olmaya devam ediyoruz. Gazze'ye ikinci yardım filomuz Haziran'da yola çıkacak. İnşallah özgür Filistin için çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından İsrail bayrağını ateşe veren grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Haberin Devamı...