Deniz Koru

Her Konu Hakkında Döküman ve Makale Bulabileceğiniz Bilgi Portalı.



Ekonomi Basından Alıntı Güncel, Ekonomi Haberleri ve Yorumları Arşivimiz

 

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
OGÜNhaber Portalı

OGÜNhaber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 32.134
10 OGÜNhaber is on a distinguished road
Bulunduğu yer: Ulusal

21-07-2011
Ogün Altimo'dan Turkcell hisseleri açıklaması

Temyiz mahkemesi, Turkcell'deki Çukurova hisseleri üzerindeki Alfa'nın haklarını teyit etti.

(İHA) Altimo'dan yapılan açıklamada, "Rus Doğu Karayip Temyiz Mahkemesi, Alfa'nın daha önce Çukurova Grubu tarafından gruba bağlı şirketler Çukurova Telecom Holdings Limited (CTH) ve Çukurova Finance International Limited (CFI) aracılığıyla kontrol edilen Turkcell hisselerinin, 27 Nisan 2007 tarihinden beri yasal ve nihai hamili olduğunu teyit eden bir karara varmıştır" denildi.

Altimo şirketinden yapılan yazılı açıklamada, "Mahkeme, Çukurova'nın Turkcell'deki hisselerine Alfa tarafından Kasım 2005'te verilen kredinin geri ödemesinde çeşitli seferler temerrüde düşülmesi üzerine sözleşmeye uygun ve yasal olarak geçerli biçimde el koyulduğunu teyit etmiş bulunmaktadır. Mahkeme ayrıca Altimo'nun krediyle ilgili teminatın koşullarını icra ederken iyi niyetle hareket etmiş bulunduğu yönündeki ilk hükmü de doğru buldu" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Altimo'nun Başkan Yardımcısı Evgeny Dumalkin'in konuya ilişkin şu açıklamasına yer verildi:

"Alfa ve Çukurova arasındaki beş yıllık mahkeme sürecini sona erdirecek bir dönüm noktası olan bu kararı sevinçle karşılıyoruz. 2009'da Privy Counsel, Çukurova'nın Turkcell'deki hisselerine Alfa tarafından uygun biçimde el konulduğunu teyit etmişti. Temyiz mahkemesi de şimdi Çukurova'nın en azından üç kere borcunu ödemekte temerrüde düştüğünü teyit etmiş bulunuyor. Dolayısıyla şu anda Alfa dava konusu Turkcell hisselerine yasal olarak geçerli biçimde sahip bulunmaktadır*Altimo, Türkiye'nin telekomünikasyon sektöründeki ulusal lider Turkcell'de hissedar olmaktan gurur duymaktadır. Hissedarların bileşiminden bağımsız olarak Turkcell'in Türk kimliğini ve Türk yönetimini koruması gerektiğini düşünüyoruz. Turkcell'in Türkiye'deki büyümesinin ve şirketin küresel düzeyde dünyanın önde gelen mobil operatörlerinden biri olmasına yardımcı olacak biçimde uluslararası arenadaki açılımına bütünüyle bağlıyız."

Açıklamada konunun geçmişi şu ifadelerle anlatıldı:

"2007'de Çukurova Grubu'nun aldığı krediyi geri öderken düştüğü bir dizi temerrüt sonucu Alfa, Çukurova'nın Alfa'dan kullandığı 1.35 milyar dolarlık krediye karşılık teminat gösterdiği Turkcell hisselerine el koymuştu. British Virgin Adaları'ndaki yasal süreçte Çukurova en başta temerrütlerin ve daha sonra da Alfa'nın teminatla ilgili haklarını kullanmasının doğasına ilişkin çeşitli savlar ileri sürmüştü. Söz konusu savlar temyiz mahkemesi tarafından bütünüyle reddedildi. Mahkeme, Alfa'nın 'sadece gerçekleşmiş bulunan temerrütlerle ilgili kredi sözleşmesinden doğan haklarını kullanmak üzere krediyi geri çağırarak teminata el koyduğunu' teyit etti. Çukurova Grubu'nun kredi geri ödemesinde en başta üç kere temerrüde düştüğü kanısına varan temyiz mahkemesi, kurulunun başkanı yargıç Michael Gordon QC, söz konusu üç temerrüdün mahkemenin varacağı karar için yeterli olduğunu dolayısıyla Çukurova'nın düştüğü geriye kalan temerrütleri incelemeye gerek kalmadığını söyledi."







Haberin Devamı...
Alıntı ile Cevapla
OGÜNhaber isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Superonline artık 'Turkcell Superonline' oldu OGÜNhaber Şirket Haberleri 0 03-05-2011 13:52
Turkcell 'telesatışta' dünyanın en iyisi seçildi OGÜNhaber Ekonomi 0 10-11-2010 14:33
Türkler nerede Turkcell orada! OGÜNhaber Ekonomi 0 09-11-2010 14:06
Turkcell büyümeyi sürdürdü OGÜNhaber Ekonomi 0 05-08-2010 15:37
Turkcell Süper Lig'de 11.Hafta ! OGÜNhaber Futbol 0 17-11-2008 01:14


Tüm Zamanlar GMT -3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Copyright © 2005-2010 Deniz Koru by CRA