Deniz Koru

Her Konu Hakkında Döküman ve Makale Bulabileceğiniz Bilgi Portalı.



Ekonomi Basından Alıntı Güncel, Ekonomi Haberleri ve Yorumları Arşivimiz

 

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
OGÜNhaber Portalı

OGÜNhaber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 32.134
10 OGÜNhaber is on a distinguished road
Bulunduğu yer: Ulusal

01-12-2010
Ogün ''Asgari ücret bin 200 tl'nin üzerinde olmalıdır''

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, asgari ücretin en az açlık sınırı olan bin 200 TL'nin üzerinde olması gerektiğini kaydetti.








ANKARA - Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yokuş, yarın toplanacak 2011 yılı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda asgari ücretin insanca yaşayabilme koşullarını sağlayacak düzeye getirilmesini istedi. Çalışana sadaka hükmünde verilen asgari ücretin sefalet ücreti olmaktan kurtarılması ve bu yıl en az bin 200 TL olarak belirlenmesi gerektiğini kaydeden Yokuş, "Türkiye Kamu-Sen'in yapmış olduğu araştırmaya göre, 2010 Kasım ayı açlık sınırı bin 144 TL'dir. Asgari ücretin hiç değilse açlık ve yoksulluk sınırı olan bin 144 liranın üzerinde belirlenmesi, emeğe saygının bir gereğidir. Hükümet tarafından son yıllarda milli gelirin 3-5 kat arttığı ifade edilerek, astronomik rakamlar açıklanmaktadır. Şayet, milli gelir açıklandığı gibi büyük bir artış gösterdi ise bu artış asgari ücrete de yansılamalıdır" dedi.

Asgari ücretin vergi kesintisinin dışında bırakılması gerektiğinin altını çizen Yokuş, "Sigorta primleri düşürülmelidir. Asgari ücretin açlık sınırının üzerinde olması ve insani yaşam koşullarını karşılayacak düzeyde olması, kayıt dışı istihdamın önüne geçilebilmesi için önemli bir şarttır. Kayıt dışı istihdamla mücadele çareleri arayan hükümet, asgari ücret konusunda yapacağı birkaç düzenleme ile büyük gelişmeler kaydedebilir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısı anti-demokratik bilindiği gibi, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda 5 işveren, 5 çalışan, 5 tane de devlet temsilcisi yer almaktadır. Çalışanların her yıl dört gözle beklediği asgari ücret artışı görüşmelerinde, işveren kanadı daha güçlü ve çoğunluktadır. Asgari ücretlinin hakları tamamen hükümetin keyfiyetine kalmaktadır" ifadelerini kullandı.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda çalışan kanadının azınlıkta kaldığı anti-demokratik bir ortamda işçilerin hak ettiği bir ücretin çıkmasının mümkün olmayacağını belirten Yokuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tespit komisyonundaki temsil eşit hale getirilerek, hakkaniyetli bir temsil şartı yaratılmalıdır. Bütün emek örgütlerinin ve milyonlarca çalışanın gözü kulağı 2 Aralık'ta yapılacak asgari ücret tespit toplantısında olacaktır. Emeğe yakışır bir ücret artışı ile çalışanlar hükümet tarafından çay ve simit ile yaşamaktan öteye bir hayata layık görülmelidir."











Haberin Devamı...
Alıntı ile Cevapla
OGÜNhaber isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
''Ücret adaletsizliği, en büyük sorunlardan'' OGÜNhaber Ekonomi 0 13-07-2010 13:26
Dolar 1.63 TL'nin üzerinde Tamer_Erdoğan Ekonomi 0 28-04-2009 14:37
Asgari Ücrete %8,4 Harçlara %12 Zam - Ali Sait MÖKÜKÇÜ OGÜNhaber Ekonomi 0 29-12-2008 15:31
Asgari ücretli ve emekliye yeni zam HaberBusiness Yaşam 0 31-10-2008 15:56


Tüm Zamanlar GMT -3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Copyright © 2005-2010 Deniz Koru by CRA