Deniz Koru

Her Konu Hakkında Döküman ve Makale Bulabileceğiniz Bilgi Portalı.

Eğitim Haberleri Tüm Eğtimle İlgili Haberler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
OGÜNhaber Portalı

OGÜNhaber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

10 OGÜNhaber is on a distinguished road

03-08-2011
Ogün Özel Beyazana Anaokulundan muhteşem kapanış

Dünyadaki savaşların olmasını istemeyen çocuklar, çocukluk duyguları ile barış istediler.

İSTANBUL - Eğitim dünyasına beyaz bir sayfa açarak başlayan Özel Beyazana Anaokulu eğitim öğretim yılını, minik öğrencilerin sunduğu çeşitli etkinlikler ile kutladı. Programda küçük çocukların ortaya koyduğu oyunlar büyük ilgi ile izlendi.

Her yaş grubunun iki ayrı gösteriyle katıldığı geceyi katılımcılar ve öğrenci velileri büyük bir coşkuyla izledi.

Okul kurucusu Uzman Psikolog Suat Bayaz, öğrencilerin yıl içerisindeki eğitimlerinin sonucunu yılsonu etkinliklerine veliler ile misafirlerin yoğun ilgi göstermelerinin öğrencileri çok mutlu ettiğini söyledi.

Bayaz, "Eğitim anne karnından mezara kadar devam eden bir olgudur. Özelikle yedi yaşına kadar verilecek eğitim çok önemlidir. İnsanın karakteri bu yaşlarda oluşmaktadır. İnsanımız okul öncesi eğitim olayını bakıcılık, çocuk eğlendirmek olarak görmemeli. Okul öncesi eğitim geleceği tasarlamak, tarihe yön vermek için ülke ve anne babalar olarak üzerinde önemle durmamız gereken bir olaydır." Diyerek okul öncesi eğitime Beyazana Anaokulu olarak farklı bir bakış açısı kazandırmalarının başarıya dönüşmesinin zaferini örgencileriyle beraber kutladıklarını kaydetti.

Bayaz, Beyazana Anaokuluna gelen öğrencilerin hepsinin kendilerine birer emanet olduğunu ve bu emanete sahip çıkmanın huzuru içerisinde olduklarını kaydetti.

Özellikle 0-6 yaş döneminin insan hayatının gelişimi ve sonrası için çok önemli bir referans niteliği taşıdığını belirten Bayaz, "Çocuklarımızı, şuuraltı müktesebatlarının oluştuğu bu dönemde, onların seviye ve konumlarını göz önünde bulundurarak, eğitim faaliyetlerini çok hassas bir dengede, çok yönlü sunulmalıdır" dedi.

Bayaz, öğrencilerin bilişsel, duygusal ve fiziksel gelişim seviyelerini dikkate alarak bir eğitim programı izlediklerini söyleyerek, ahlaki ve davranış eğitiminin sonraki akademik ve sosyal başarının ön koşulu olduğunu dolayısıyla karakter eğitiminin Beyazana anaokulu için bir öncelik olduğunu belirtti.

Suat Bayaz, eğitimde okul- aile işbirliğinin önemine inandığını bu nedenle ayda bir defa Ana baba okulu programı düzenlediklerini, gerek anneler ile ikindi çayları gerek babalar ile akşam buluşmalarının eğitimi daha nitelikli hale getirdiğini ifade etti.

Okul aile paylaşımlarının www.beyazana.com adresi üzerinden interaktif bir şekilde yürütüldüğünü ve neticesinde kaliteli bir eğitimin meydana geldiğini belirten Bayaz, velilerin ilgisine teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından, 6 yaş arılar sınıfının İstiklal Marşı gösterisiyle başlayan program, Roman havası, kolbastı, arılar ve kelebekler, waka waka dans gösterileri ile devam ederken, Anadolu ateşi ve gelişim evreleri de büyük beğeniyle izlendi.

Sunucunun velilerle, öğrencilerin öğretmenlerine verdikleri cevapları paylaşması ise izleyicileri kahkahaya boğdu.

Dünyadaki savaşların olmasını istemeyen çocuklar, çocukluk duyguları ile barış istediler.

Okul yönetimi, Yılsonu gösterisinde, öğrencilerin uzun süredir büyük özen ve heyecanla hazırladıkları gösteriyi sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, etkinliğe katılanlara teşekkür ettiler.

Gösteride yer alan öğrenciler, onları hazırlayan öğretmen ve aileler daha sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirirken, 6 yaş arılar sınıfının diplomalarını almaları ve kep fırlatmasıyla program sona erdi.

Haberin Devamı...
OGÜNhaber isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil