Mısır'ın devrik devlet başkanı Hüsnü Mübarek hakim karşısında
30 yıllık iktidarının ardından Tahrir Meydanı'nda başlayan isyanlar, Mısır'ın devlet başkanı Mübarek'i koltuğundan etmiş ve ülkede bir geçiş hükümeti kurulmuştu.
Servetine de el konan Mübarek, şimdi mahkemede ve yargılaması başladı. İronik olan ise Hüsnü Mübarek'in Mısır'ın başkenti Kahire'de kendi adını taşıyan akademide yargılanıyor olmasıydı. Pazar günü mahkeme celbini alan Mübarek, tedavi gördüğü Sharm El Şeyh'den Kahire'ye ambulans helikopterle getirildi.
Mübarek rahatsızlığı nedeniyle mahkeme salonunda hasta yatağıyla yerini aldı. Fakat Mübarek, iktidarı döneminde siyasi tutuklulara yapılan uygulamada olduğu gibi hasta yatağında olmasına rağmen demir kafesin arkasında hasta yatağıyla yer aldı.
Mübarek 850 göstericinin öldüğü protesto gösterileri sırasında aşırı güç kullanımı emri vermekle suçlanıyor. Eğer Mübarek suçlu bulunursa idam cezası alabilir.
Haberin Devamı...