Deniz Koru

Her Konu Hakkında Döküman ve Makale Bulabileceğiniz Bilgi Portalı.



Dünya R.S.S. Haber Portalımız

 

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
OGÜNhaber Portalı

OGÜNhaber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 32.134
10 OGÜNhaber is on a distinguished road
Bulunduğu yer: Ulusal

25-09-2010
Ogün Avrupa'nın göbeğinde utanç kampı

Ülkelerindeki savaş, yoksulluk gibi kötü şartlardan kaçarak Almanya'ya sığınan mülteciler, Hamburg ve Mecklenburg-Vorpommern eyaletlerine bağlı mülteci kampındaki ağır yaşam şartlarına isyan ederek açlık grevine başladılar.


10 gün önce Afganlı bir mültecinin başlattığı açlık grevine katılanların sayıları giderek artarken çarşamba günü de 30 Somalili mülteci açlık grevine başladı.

Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti'ne bağlı Nonstorf kasabasındaki kampı ziyaret eden Hamburg Sol Parti Milletvekili Mehmet Yıldız, insan haklarının bu kampta ayaklar altına alındığını söyledi.

Milletvekili Yıldız, ağır hasta olan ve acil ameliyat edilmesi gereken insanlar olduğunu ama bunların durumlarının ciddiye alınmadığını söyledi.

Filistin'deki toplama kampından kaçan bir Suriyeli'nin, buranın şartlarının Filistin'den kötü olduğu söylediğini ifade eden Yıldız, Hamburg koalisyon hükümetinin bu kamplara hasta ve çocukların olmadığı 30 kişinin gönderileceğini söylemesine rağmen Hamburg'dan buraya çocuklar da dahil 111 mültecinin gönderildiğini söyledi.

İnsanların kendi istedikleri zaman yemek yemeleri, doktora gitme haklarının olması gerektiğini söyleyen Yıldız, kampta yaşayan 377 kişinin arasında Türkiye'den gelen mültecilerin de olduğunu söyledi.

Tabloyu skandal olarak değerlendiren Yıldız, "Talebimiz bu kampların bir an önce kaldırılmasıdır" dedi.

Kamptaki yaşam şartlarının kaçtıkları ortamlardan daha ağır ve kötü olduğunu dile getiren bazı mülteciler ise insanca yaşam için mücadeleye devam edeceklerini dile getirdiler.

Bir aydır burada yaşadığını söyleyen Özbek asıllı Afgan Arif Agayı, hastalandığı zaman doktora gittiklerini ancak doktorların ne ilaç verdiğinin bile belli olmadığını söyledi.

Yemeklerden de memnun olmadığını söyleyen Arif, pişmemiş patatesleri yemek diye yedirdiklerini söyleyerek yaşam şartlarının kendilerini hasta ettiğini söyledi.

Makedonyalı Baki Bayram Demirov ise 3 çocuğuyla burada yaşadığını, buradaki şartlar yüzünden çocuklarının hastalandığını söyledi.

Demirov, doktorların çocuklarına bakmadığını, çok kötü olduğu için yemek bile yiyemediklerini ve bir an önce çocuklarıyla başlarını sokabileceği bir ev istediklerini söyledi.











Haberin Devamı...
Alıntı ile Cevapla
OGÜNhaber isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan: Avrupa'nın Güvenliği Şemdinli'den Başlar OGÜNhaber Güncel 0 23-06-2010 17:38
A.R.O.G'da utanç verici sahne HaberBusiness Yaşam 0 13-12-2008 18:52


Tüm Zamanlar GMT -3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Copyright © 2005-2010 Deniz Koru by CRA