FIBA Eurocup finali ikinci maçında Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, İtalya temsilcisi Cras Basket Taranto’yu 82-61 yenerek FIBA EUROCUP’un sahibi oldu.
Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, İtalya'da oyanan karşılaşmada sahadan 12 sayı farklık mağlubiyetle ayrılmıştı... Ancak Galatasaray bu akşam Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada rakibini 21 sayı farkla 82-61'lik skorla mağlup ederek FIBA EUROCUP'ta şampiyonluğunu ilan etti.
Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası finali rövanş karşılaşmasında, İtalya’nın Cras Basket Taranto takımını ağırlarken, sarı-kırmızılı taraftarların maça ilgisi büyük oldu.
Deplasmandaki ilk maçı 67-55 yitiren Galatasaray, Türk basketbol tarihinde Avrupa kupası kazanan ilk bayan takımı olabilmek için rakibini en az 13 sayı farkla yenebilmek hedefiyle sahaya çıkarken, taraftarının desteğini de arkasına almasını bildi.
Galatasaray Kulübü yönetimi, Ali Sami Yen Stadı önünden kaldırdığı otobüslerle çok sayıda taraftarı salona taşıdı ve maçın başlamasından saatlerce önce çok sayıda basketbolsever tribünlerdeki yerini aldı.
Ayrıca, yaklaşık 30 kişilik İtalyan taraftar grubu da maçı kendilerine ayrılan bölümden izledi.
BAKAN BAŞESGİOĞLU TRİBÜNDE
FIBA Bayanlar Avrupa Kupası finali rövanş karşılaşmasını izlemek için Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’na geldi.
Başesgioğlu, protokol tribününde Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve sarı-kırmızılı kulübün yöneticileriyle birlikte müsabakayı izledi.
Karşılaşmada Galatasaray Bayan Basketbol Takımı’nı desteklemek için Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, antrenör Cevat Güler, futbolcular Arda Turan, Ümit Karan, Sabri Sarıoğlu, Emre Aşık, Volkan Yaman ve Orkun Uşak da salonda yer aldılar.
BEYAZ FORMA UĞURU
Galatasaray, final rövanş maçında Cras Basket Taranto karşısına çubuklu beyaz formayla çıkarak uğur denedi. Sarı-kırmızılı futbol takımının, UEFA Kupası’nı kazandığı final maçında Arsenal takımı karşısına beyaz bir formayla çıkmasından esinlenilerek, bu final maçına da bayan basketbolcuların yine beyaz formayla çıktıkları öğrenildi.
DEPREM İÇİN SAYGI DURUŞU
Final mücadelesinde, İtalya’da yaşanan deprem felaketinde yaşamlarını yitirenler de unutulmadı. Maç öncesi salonda, deprem nedeniyle ölenler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

CRA 09.Nisan.2009 Perşembe - 22:43:00