Stajdan Şefliğe
19 yaşındaydım. Yüksek okulda okuyordum. Okulun ilk senesi staj yapmak zorundaydım ve iş arıyordum. Ama hangi işte çalışacağımı bilmiyordum. Yine de bulacağıma inanıyordum. Okuldaki program koordinatörünün yanına gittim; iş aradığımı ama bulamadığımı söyledim. "Merak etme" diyerek beni staj yapacağım Antalya Belek'teki otele gönderdi. Koordinatörümün söylediği kat hizmetleri müdürü ile görüştüm. Olumlu geçen görüşmeden sonra artık staj yapacağım bir işim olmuştu. Çok sevinmiştim. Birkaç gün sonra otelde işe başladım. Stajım çok iyi geçmişti. Otelde hem meydanda hem de katta çalışıyordum. Staj 45 gündü ama ben 80 gün çalıştım. Staj bitip okul başladı. Sanki okulun açılmasıyla kapanması bir oldu. Okulu bitirmeye az kalmıştı. Herkeste iş arama telaşı başlamıştı. Okulum otellere çok yakın olduğu için birçok otelle görüştüm. İş başvurusuna gittiğim otellerin birinde neden staj yaptığın otelde çalışmıyorsun diye sordular. Ben de bilmiyorum olabilir dedim ve staj yaptıgım otele gidip kat hizmetleri müdürü ile görüştüm. Beni iş almaktan çok memnun olacağını söyledi. Böylece okul bitmeden iş hayatına atılmıştım. Yine hem meydanda hem de katta çalışıyordum. Zaman ilerliyor, ben bütün işleri kapıyordum. Ayrıca departman müdürüm bana iş hakkında eğitimler veriyordu. 1,5 yıl geçti. Departman müdürüm, her zaman kendime güvenimi işte kullandığımı, artık bir üste seviyeye geçme pozisyonunda olduğumu söyledi ve "Kıbrıs bölgesine kat şefi olarak gider misin" diye bir teklifte bulundu ve "Bu şans tekrar gelecek ama denemelisin" dedi. Ben de kabul ettim ve Kıbrıs'ta güzel bir otelde kat şefi oldum. 6 ay orada çalıştım ve Türkiye'ye döndüm. Eski departman müdürümü aradım. Görüşmek istedi. Çok güzel karşılandım. Yeni bir iş hayatı bekliyordu beni. Bir iki hafta sonra bir otelden arayıp kat şefine ihtiyaçları olduğunu, benimle görüşmek istediklerini söylediler. Bir gün sonra iş görüşmesine gittim. Görüşme çok iyi geçti. Yeni bir işim olmuştu. İlk stajımı aldığım zamandaki gibi gibi çok sevinmiştim. Hala aynı otelde kat şefi olarak çalışıyorum