Güvenlikçiydi Bankacı Oldu
Güvenlikçiydi bankacı oldu
TEB'de güvenlikçi olarak çalışan görevli bir fikri sayesinde bankacı oldu
12 Şubat 2008 Salı 09:02
TÜRK Ekonomi Bankası'nın (TEB) yaklaşık bir ay önce hizmete sunduğu molalı kredinin mucidi bankanın güvenlik görevlisi çıktı. Bireysel kredi geri ödemelerine yılda iki ay ara verilme imkanı veren molalı kredinin fikri TEB Çiftehavuzlar Şubesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Ahmet Çalışır'a ait.
Çalışır, bu icadıyla şubede işlem yetkilisi görevine terfi ettirilirken, dün İstanbul'da düzenlenen törenle TEB Genel Müdürü Varol Civil'den 'inovasyon' ödülü aldı. TEB'in finans sektöründe inovasyonu yaymak amacıyla gerçekleştirdiği TEB Akıl-Fikir Buluşması konferansı İstanbul'da gerçekleştirildi.
Konferans sırasında buluşları ve fikirleri ile bankanın inovatif gelişimine destek olan çalışanlara ve Akıl-Fikir Yarışması kazananlara ödülleri de verildi. Konferansın moderatörlüğünü pazarlama dehası olarak gösterilen Peter Fisk yaparken, altın kredi adlı ürünün fikir babası Temel Soy da bir ödül kazandı.
Her gün 1.500 kişi 'molalı'ya başvuruyor
TİYATRO oyuncusu Engin Günaydın'ın rol aldığı reklamlarla tanıtımı yapılan molalı kredi ihtiyaç, konut ve taşıt kredilerinin geri dönmelerinde müşterilere bir yıl içinde iki ay ödemelerine ara verme imkanı sağlıyor.
Molalı kredi reklamlarının yayımlandığı ilk hafta toplam kredi başvurusu yüzde 59, ikinci hafta ise yüzde 51 arttı. Banka yetkililerine göre her gün yaklaşık 1.500 kişi molalı kredi için başvuruyor. TEB Genel Müdürü Varol Civil bankacılık yapma modellerini değiştirdiklerini belirterek banka bünyesinde 'İcat Çıkar' sloganı ile özetlenebilecek bir inovasyon ruhu ve yenilikler yarattıklarını söyledi.
__________________
HTML clipboardMutluluk, Hepimize Sadece Kendi çizdigimiz Resimler ve Uzaklıklar Kadar Yakındır !..
|