Yunanistan'a ait askeri savaş uçaklarının Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında eğitim
uçuşu yapan Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16 uçaklarına tam 215 defa taciz ve önlemede bulunduğu bildirildi.
BALIKESİR (İHA) - Genelkurmay Başkanlığının sitesinde yer alan resmi bilgilere göre, Ege Denizi uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk F-16 savaş uçaklarına Yunan savaş uçakları tarafından sürekli taciz ve önleme yapılıyor. Genelkurmay'ın sitesinde tek tek yer verilen Yunanistan'ın yasa dışı hareketi ya da "it dalaşı" girişimi, ayrıntılı şekilde rapor edilerek Dışişleri Bakanlığına gereği için resmi olarak bildirildi.
Genelkurmay, Türk savaş uçaklarına eğitim uçuşları sırasında Yunanistan'ın Tanagra, Limni, Skiros ve N.Ankhialos Meydanlarından kalkan M-2000 ve F-16 uçaklarının taciz ve önleme yaptığını tespit ederken, bu taciz ve önlemelerin genellikle birden fazla olduğu kaydedildi.
Resmi verilere göre Yunan savaş uçakları 4 Ocak 2011 ile 11 Ağustos 2011 tarihleri arasında Türk F-16'larının eğitim uçuşu sırasında tam 215 defa taciz ve önlemede bulundu.
Haberin Devamı...