Bursa'da fabrika işçilerini evine götüren servis minibüsleri ile kamyon çarpıştı. Kazada bir servis minibüsünün şoförü araç içerisinde sıkışırken, itfaiye ekipleri yaralıyı çıkarmak için yoğun
çaba gösterdi.
BURSA (İHA) - Edinilen bilgiye göre kaza, merkez Osmangazi ilçesi Veysel Karani Mahallesi Eski Gemlik yolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Demirtaş istikametine doğru giden Ömer K. yönetimindeki 16 P 1006 plakalı servis minibüsü sola dönmek için fren yaptı. Önündeki aracı son anda fark eden ancak duramayan Mevlüt Ş. yönetimindeki 16 DS 097 plakalı kamyon, fabrikada çalışan işçileri almak için giden servis minibüsüne arkadan çarptı.
Çarpmanın etkisi ile servis şoförü direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun karşı şeridine geçti. Bu sırada başka bir fabrikadan işçileri alarak evlerine götüren Önder Y. yönetimindeki 16 S 1551 plakalı servis minibüsü ile karşı şeride geçen minibüs kafa kafaya çarpıştı. Kazadan sonra olay yerinde adeta can pazarı yaşandı.
Olayı gören vatandaşlar 112 Acil Sağlık Ekipleri'ne haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri araç içersinde sıkışan Önder Y.'yi çıkaramayınca Bursa Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Ekipleri ve İtfaiye Ekipleri'nden yardım istendi. Kurtarma ekipleri, 15 dakikalık bir çalışmanın ardından sürücüyü sıkıştığı yerden çıkardı. Kazada, 16 S 1551 plakalı servis minibüsünde bulunan Ömer F. Elif O. Ali K. Emine K. Mümin Y. Kevser Ç. Abdullah D. ve Orhan K. ise çeşitli yerlerinden yaralandı.
Yaralılar olay yerinde gelen ambulanslarla Bursa Devlet Hastanesi, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi ve Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazanın meydana gelmesinin ardından polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Başka bir kaza meydana gelmemesi için cadde üzerindeki trafik kontrollü olarak verildi.
Kazanın ardından olay yerinde toplanan vatandaşlar, yol üzerinde her gün kazalar yaşandığını, orta refüje kaldırım yapılamamasından dolayı esnafların tehlike altında olduklarını söyledi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Haberin Devamı...