Adana'da, yüzünü kar maskesiyle gizleyip pencereden girdiği evde, komşusu 63 yaşındaki
Fadime Y'nin kolundaki bilezikleri ve kulağındaki küpesini gasp ettiği iddia edilen gencin 18 yıl hapsi istendi.
ADANA (İHA) - Yaşlı kadının sesinden tanıdığı 29 yaşındaki şüpheli Eser D ise suçlamaları kabul etmedi.
Olay, Sarıçam ilçesi Şahintepe Mahallesi'nde 8 Temmuz 2011 günü meydana geldi. Eşini ve oğlunu kaybettiği için yalnız yaşayan Fadime Y, penceresini açık bırakıp uyuduğu sırada sabaha karşı içeri yüzü kar maskesiyle gizlenmiş biri girdi. Fadime Y'nin duyduğu ses üzerine "Kim o?" diye seslenmesine "Bağırma, seni öldürürüm" diyen kimliği belirsiz kişi, bir eliyle ağzını kapattığı kadının diğer eliyle de kolunu kıvırıp 3 altın bilezikle kulağındaki altın küpelerini alıp kaçtı.
İhbar üzerine çalışma başlatan polis, Fadime Y'nin, "Sesinden tanıdım" dediği komşusu Eser D'yi yakaladı. İfadesinde altınları ağabeyi 31 yaşındaki Ö.D'nin çalıp kendisine getirerek saklamasını istediğini ileri süren Eser D., şöyle konuştu: "Altınları ben çalmadım, ağabeyim çalmış bana getirdi. Emanet olarak bıraktı, saklamamı istedi. Ben de fırındaki saatin içine koydum."
Bu ifadenin ardından Ö.D. de gözaltına alındı. Sorgunun ardından adliyeye sevk edilen Eser D. tutuklandı, ağabeyi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede, sanık kardeşler hakkında 'yağma' ve 'konut dokunulmazlığı' suçlarından toplam 18'er yıla kadar hapis cezası istendi. Kardeşlerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
Eser D'nin altınları sakladığını söylediği fırında arama yapan polis, saatin arkasında 3 bilezik ile bir tek küpeyi bulup Fadime Y'ye teslim etti.
Haberin Devamı...